avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proba mesaje facebook - Datorie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proba mesaje facebook - Datorie

Buna,
Cateva persoane imi datoreaza bani si le-am dat pe incredere fara nici un act notarial sau macar facut de mana. Acum nici una din aceste persoane mi-au dat banii inapoi si toate m-au sters ca prieten de pe facebook., dar mesajele au ramas unde vin specificate si sumele de bani. Conturile lor au fost create cu nume, prenume adevarat, iar in unele din ele ei au trimis poze, deci se vede clar persoanele ale cui sunt conturile de facebook.

Se poate face ceva?


Cel mai recent răspuns: Valentina NICOLAE , Consilier juridic 23:43, 23 Ianuarie 2016
Doar cu Facebook nu câștigați procesul.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Doar cu Facebook nu câștigați procesul.


Din pacate alte dovezi nu am :( Plus ca toti fara exceptie au pus tot felul de motive de-a dreptul incredibile, care ar fi demn de denuntat, cum e in cazul acesta [ link extern ]
unde ma acuza pe mine ca banii ar fi fost falsi!! Adica stai putin ce colonel te-a sunat pe tine.ce unchi la SRI ai tu!! etc. cand eu am scos banii din banca, deci alta minciuna nu i-a venit in minte.

Multumesc oricum de raspuns!
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2016
Vili82, utilizator
Sunt neserioși și nu cred ca vor sa va dea banii.
Am investigat si dupa cate se pare ar fi o solutie, mai ales in cazul meu unde vorbim de cateva mii de euro si nu prea as vrea sa ma dau batut pana nu incerc toate resursele posibile. Am gasit ceva oficial din partea Facebook:
[ link extern ]

Dupa cate se pare, trebuie ca in cazul acesta:
1. Sa fac plangere la politie
2. In baza acelei plangeri sa cer sa fie trimis un e-mail oficial de catre @politie catre facebook solicitand ip-urile celor invinuiti.
3. Aici presupun ca odata primita informatia de catre politie de la Facebook, se va trimite celor de la sectia informatica care vor analiza si dovedi provenienta mesajelor.

Eu oricum am sa incerc si o sa va tin la curent daca am sa rezolv ceva.
Va inselati, nu e suficient un e-mail al Politiei, ci trebuie mandat judecatoresc. Politia va va spune ca nu este o chestiune penala, ci un diferend in drept civil, iar ei nu se baga in diferende de drept civil.

In plus, la o perioada dupa inchiderea contului Facebook distruge definitiv toate datele acelui cont si nu le mai poate recupera nici SRI-ul.

Puteti deschide un proces in drept civil, pe care atentie, il puteti pierde, deoarece nu aveti dovezi solide, procesul va costa timp, nervi si bani si nici in cazul in care l-ati castiga n-ar fi sigur ca datornicii va vor plati banii inapoi (cine este lipsit de avere si mijloace de plata nu poate fi pus sa plateasca). Deci parerea mea este ca astfel mai puteti pierde bani in plus, dati pe proceduri si avocat.

Alte discuții în legătură

Cineva pretinde ca sunt eu pe facebook lupas_camelia lupas_camelia Buna ziua, De ceva timp cineva creeaza conturi cu numele meu pe Facebook si trece la informatii lucruri care nu sunt adevarate si care aduc prejudicii ... (vezi toată discuția)
Conturi false si defaimatoare facute in numele meu mmomo mmomo Acum ceva timp, persoana X a facut in numele meu mai mult conturi pe situri de matrimoniale si escorte in numele meu, publicand fotografii cu mine in ipostaze ... (vezi toată discuția)
Cineva s-a folosit de e-mailul meu justmyself justmyself buna ziua. de curand mi-am dat seama ca cineva s-a folosit de e-mailul meu pentru a-mi afla parola de pe un forum unde eu am si un cont.as vrea sa stiu, daca ... (vezi toată discuția)