avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua.
Va prezint urmatoarea situatie pentru care rog un sfat specializat. Tatal meu are 84 ani. Mama a decedat in anul 2000 si noi cei 2 copii( fete) am hotarat ca tatal nostru sa mosteneasca partea mamei, dand semnatura la notariat. Intrebarea este : Cum se va imparti mostenirea dupa tata, la deces ?. Mentionez ca tata a fost singur la parinti, deci nu are frati sau surori ( noi am dori ca dupa decesul tatei, mostenirea sa revina baiatului surorii mele).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: galaoan , utilizator 16:03, 18 Ianuarie 2016
Mostenirea se va imparti in mod egal intre copii.
Calitate de mostenitori legali aveti dvs in calitate de fiice. Cota succesorala este de 1/2 pt fiecare.

Pt ca masa succesorala sa revina nepotului dvs fie acceptati succesiunea si apoi vindeti/donati partea dvs catre nepot (la fel si mama lui), fie dvs renuntati la mostenire, ea va reveni surorii dvs care o poate transmite la randul ei catre fiul sau.
Multumesc foarte mult
Multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi la mostenire petruta74 petruta74 Buna ziua.As dori sa stiu cine are drept la mostenire dupa moartea unui parinteSuntem 5 freati ,un baiat din prima casatorie al maei,si 4 fete din cea dea 2 ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz: -parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)
Drept la succesiune gambette gambette Tata a avut 5 surori . Dupa decesul tatalui si succesiv al surorilor dintre care 3 erau singure, necasatorite si fara copii bunurile mobile si imobile ale ... (vezi toată discuția)