avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament video.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament video.

Buna ziua.Stie cineva daca este valabil legal un testament video? Avand in vedere ca o persoana isi desemneaza verbal mostenitorul pe o inregistrare pe CD, DVD,USB etc], mai poate fi contestat de catre altcineva ? Va multumesc anticipat pentru raspuns si va doresc toate cele bune.
Cel mai recent răspuns: gettyvo , utilizator 15:08, 17 Ianuarie 2016
Nu e valabil un dreptul nostru. Pt a fi valabil e obligatoriu în forma scrisa, autentic sau olograf - art 1040 ncc.
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2016
gi-jane2, moderator
Conform art.1.040 NCC"Testamentul ordinar potae fi olograf sau autentic."C a atare,testamentul video nu este recunoscut de legislatia noastra.
Va multumesc frumos pentru raspuns.Poate ca cineva ,candva ,se va gandi serios si la aceasta varianta.Toate cele bune va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legat cu titlu particular. are valoare juridică înregistrarea video? alinapopa2009 alinapopa2009 Buna seara daca din ultima dorinta a unei persoane am fost aleasa sa mostenesc o parte din ce detine, dar din cauza ca nu ma asteptam sa moară nu am facut ... (vezi toată discuția)
Testament garnita georgiana garnita georgiana buna seara,as dorii sa ma ajutati si pe mine cu cateva lamuriri: bunicul meu are 4 copiii ;2 fete 2 baieti ,celor 2 fete le-a dat dreptul lor si el vrea sa ... (vezi toată discuția)
Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)