avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ajutorul public judiciar - notiunea de \"venit\"
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ajutorul public judiciar - notiunea de "venit"

Prin Conventie notariala , dupa desfacerea casatoriei s-a hotarat, pe langa altele si contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a minorilor.
Pe rol a fost inregistrata o cerere de chemare in judecata la care a fost anexata cererea de acordare a ajutorului public judiciar .Apreciati ca suma primita de mama (minorii au ramas cu mama, ea fiind cea care a formulat cererea de chemare in judecata) poate fi considerate venit, in acceptiunea OUG nr.51/2008 privind ajutorul public judiciar?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 23:28, 17 Ianuarie 2016
La stabilirea venitului se iau în calcul orice venituri periodice, precum salarii, indemnizaţii, onorarii, rente, chirii, profit din activităţi comerciale sau dintr-o activitate independentă şi altele asemenea, precum şi sumele datorate în mod periodic, cum ar fi chiriile şi obligaţiile de întreţinere. (art.9 din OUG 51/2008).
Va zand prev.art.9 din lege, sa inteleg ca mai corect era ca petentul sa solicite reducerea si/sau esalonarea taxei j.de tb. si in niciun caz scutirea?
Puteati solicita reducerea sau eşalonarea de la plata taxelor judiciare prevăzute de lege, inclusiv a celor datorate în faza de executare silită.
Pai si eu ce am intrebat? :)
Eu sunt pt. parat, nu pentru petent. Incerc sa conving instant sa nu acorde ajutorul public judiciar..:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor public judiciar danut1977 danut1977 Buna ziua, am solicitat ajutor public judiciar (1000 lei) pentru o contestatie la executare a unui credit. Judecatoria mi-a solicitat toate veniturile ... (vezi toată discuția)
Facilitati taxa timbru judiciar kennya kennya buna seara. daca venitul meu este de 884 lei (indemnizatie copil,alocatie 200,alocatie 84 lei)iar sotul nu lucreaza pot beneficia de o reducere sau o scutire ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu un sfat- partaj, ajutor public judiciar nsm nsm Am divortat anul trecut , fosta sotie nu doreste sa ne intelegem amiabil in ceea ce priveste partajul . Avand un salariu net de 1014 lei doresc sa aflu in ce ... (vezi toată discuția)