avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ajutor public judiciar
Discuție deschisă în Executare silită

Ajutor public judiciar

Buna ziua, am solicitat ajutor public judiciar (1000 lei) pentru o contestatie la executare a unui credit. Judecatoria mi-a solicitat toate veniturile obtinute, eu fiind singura (salariul minim pe economie) si avand 2 copii minori in intretinere. Intrebarea este: pensia alimentara primita de la tatal copiilor este considerata venit? Am inteles ca alocatia este considerata venit.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 28 Septembrie 2018
Sunt considerate venituri si pensia alimentara si alocatia de stat plus orice alt venit - din chirii, arenda, dobanzi, etc.
La stabilirea venitului se iau în calcul orice venituri periodice, precum salarii, indemnizaţii, onorarii, rente, chirii, profit din activităţi comerciale sau dintr-o activitate independentă şi altele asemenea, precum şi sumele datorate în mod periodic, cum ar fi chiriile şi obligaţiile de întreţinere. (Art.9 din OUG 51/2008)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorul de somaj e "venit" sau e ajutor? ContSters83715 ContSters83715 ajutorul de somaj e considerat venit, in vederea dreptului de a se calcula scutirea taxei de timbru sau a ajutorului juridicar sau e ajutor de somaj, distinct ... (vezi toată discuția)
Scurtire taxa de timbru partaj white55511 white55511 La ce venit se face scutire de taxa de timbru pt introducerea actiunii de partaj?ca venit se iau in calcul si pensia alimentara pt copii,respectiv alocatia lor? (vezi toată discuția)
Facilitati taxa timbru judiciar kennya kennya buna seara. daca venitul meu este de 884 lei (indemnizatie copil,alocatie 200,alocatie 84 lei)iar sotul nu lucreaza pot beneficia de o reducere sau o scutire ... (vezi toată discuția)