avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... ajutorul de somaj e \"venit\" sau e ajutor?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

ajutorul de somaj e "venit" sau e ajutor?

ajutorul de somaj e considerat venit, in vederea dreptului de a se calcula scutirea taxei de timbru sau a ajutorului juridicar sau e ajutor de somaj, distinct de venit? mersi
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:18, 4 Mai 2010
Indemnizatia de somaj este considerata venit si se ia in calcul la scutirea taxei de timbru.

Potrivit OUG nr.51/2008, la stabilirea venitului se iau in calcul orice venituri periodice, precum salarii, indemnizatii, onorarii, rente, chirii, profit din activitati comerciale sau dintr-o activitate independenta si altele asemenea, precum si sumele datorate in mod periodic, cum ar fi chiriile si obligatiile de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorul public judiciar - notiunea de "venit" Irina S. Irina S. Prin Conventie notariala , dupa desfacerea casatoriei s-a hotarat, pe langa altele [b]si contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, ... (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar danut1977 danut1977 Buna ziua, am solicitat ajutor public judiciar (1000 lei) pentru o contestatie la executare a unui credit. Judecatoria mi-a solicitat toate veniturile ... (vezi toată discuția)
Facilitati taxa timbru judiciar kennya kennya buna seara. daca venitul meu este de 884 lei (indemnizatie copil,alocatie 200,alocatie 84 lei)iar sotul nu lucreaza pot beneficia de o reducere sau o scutire ... (vezi toată discuția)