avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Infiintare After-School
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Infiintare After-School

Buna ziua
As dori sa imi dati mai multe informatii cu privire la infiintarea unui After-School, adica pasii pe care trebuie sa ii urmez, ce acte sunt necesare, daca e nevoie sa realizez un proiect si sa infiintez un After-School prin intermediul fondurilor europene sau exista pasi mai simplii.
Pe langa munca de bugetar, mai detin si un cabinet individual de psihologie.

Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 14:24, 18 Ianuarie 2016
Infiintare gradinita este o procedura care prespupune urmatoarele etape:

1. Constituirea societatii comerciale

2. Inregistrarea asociatiei/fundatiei (daca nu se doreste ca activitatea sa se desfasoare printr-o societate comerciala)

3. Autorizarea ce urmeaza a fi obtinuta la Ministerul Educatiei.

Asadar o gradinita particulara poate imbraca fie forma unei societati comerciale, fie a unei fundatii sau asociatii non-profit.

Ulterior constituirii societatii, respectiv inregistrarii asociatiei/fundatiei, urmeaza a se declansa procedura de autorizare la Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP).

ARACIP – este instituie publica de interes national, in subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii, cu personalitate juridica si cu buget propriu de venituri si cheltuieli, infiintata prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calitatii educatiei, aprobata prin Legea nr. 87/2006.

Infiintare gradinita – procedura de acreditare la ARACIP, presupune conform prevederilor art. 29 alin. 4 din OUG 75/2005.
Procedura este identica si pentru after-school.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii pop.ilona pop.ilona buna :) imi poate spune cineva unde pot gasi normele ue privind gradinitele cu program prelungit? as dori sa infiintez una dar nu prea am gasit informatii ... (vezi toată discuția)
In baza carei legi se poate infiinta o gradinita particulara? mihaela2007 mihaela2007 as dori sa infiintez o gradinita prticulara. dupa ce lege ar trebui sa functioneze? (vezi toată discuția)
Infiintare cresa si gradinita Cimss Cimss Buna ziua, As dori sa stiu de ce documente as avea nevoie pentru a deschide cresa si gradinita. Multumesc (vezi toată discuția)