Buna ziua
As dori sa imi dati mai multe informatii cu privire la infiintarea unui After-School, adica pasii pe care trebuie sa ii urmez, ce acte sunt necesare, daca e nevoie sa realizez un proiect si sa infiintez un After-School prin intermediul fondurilor europene sau exista pasi mai simplii.
Pe langa munca de bugetar, mai detin si un cabinet individual de psihologie.
Infiintare gradinita este o procedura care prespupune urmatoarele etape:
1. Constituirea societatii comerciale
2. Inregistrarea asociatiei/fundatiei (daca nu se doreste ca activitatea sa se desfasoare printr-o societate comerciala)
3. Autorizarea ce urmeaza a fi obtinuta la Ministerul Educatiei.
Asadar o gradinita particulara poate imbraca fie forma unei societati comerciale, fie a unei fundatii sau asociatii non-profit.
Ulterior constituirii societatii, respectiv inregistrarii asociatiei/fundatiei, urmeaza a se declansa procedura de autorizare la Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP).
ARACIP – este instituie publica de interes national, in subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii, cu personalitate juridica si cu buget propriu de venituri si cheltuieli, infiintata prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calitatii educatiei, aprobata prin Legea nr. 87/2006.
Infiintare gradinita – procedura de acreditare la ARACIP, presupune conform prevederilor art. 29 alin. 4 din OUG 75/2005.
Procedura este identica si pentru after-school.
Informatii
pop.ilona
buna :) imi poate spune cineva unde pot gasi normele ue privind gradinitele cu program prelungit? as dori sa infiintez una dar nu prea am gasit informatii ... (vezi toată discuția)