avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... informatii
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

informatii

buna :) imi poate spune cineva unde pot gasi normele ue privind gradinitele cu program prelungit? as dori sa infiintez una dar nu prea am gasit informatii despre gradinitele cu program prelungit. :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:43, 10 August 2008
Mergeti la inspectoratul scolar,de pe raza caruia vreti sa infiintati gradinita,acolo veti primi toate informatiile. Mariiky
Infiintarea unei unitati particulare de invatamant, furnizoare de educatie, in cazul de fata presupune indeplinirea unui set de formalitati la diverse institutii ale statului roman, pentru asigurarea atat a standardelor de calitate solicitate de lege, cat si indeplinirea cumulativa a prevederilor legale in acest sens privind infiintarea.
O gradinita particulara poate imbraca fie forma unei societati comerciale inregistrata la Registrul Comertului, fie a unei fundatii sau asociatii non-profit.
Ulterior constituirii societatii, respectiv asociatiei/fundatiei, urmeaza a se declansa procedura de obtinere a autorizatiei provizorie de functionare de la Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP).
Vedeti urmatoarele acte normative :
- OUG nr.75/2005 privind asigurarea calităţii educaţiei
- Ordin nr. 1955 din 18/10/1995 pentru aprobarea Normelor de igiena privind unitatile pentru ocrotirea, educarea si instruirea copiilor si tinerilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare after-school ank78 ank78 Buna ziua As dori sa imi dati mai multe informatii cu privire la infiintarea unui After-School, adica pasii pe care trebuie sa ii urmez, ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei gradinite particulare bluewrites2you bluewrites2you Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca pentru o gadinita particulara este nevoie de acreditare? (vezi toată discuția)
Infiintare cresa si gradinita Cimss Cimss Buna ziua, As dori sa stiu de ce documente as avea nevoie pentru a deschide cresa si gradinita. Multumesc (vezi toată discuția)