avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale INFIINTAREA UNEI GRADINITE PARTICULARE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

INFIINTAREA UNEI GRADINITE PARTICULARE

Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca pentru o gadinita particulara este nevoie de acreditare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:58, 9 Noiembrie 2008
pentru infiintare nu
si sunt destule gradinite care nu sunt autorizate provizoriu sau acreditate
dar legislatia se va schimba curand si va fi obligatorie aceasta acreditare
deocamdata poti sa infiintezi gradinita fie prin societate comerciala care sa aiba un alt obiect de activitate principal (gradinita trebuie sa fie nonprofit conform legii invatamantului)
fie prin infiintare de asociatie non profit ( conform legii asociatilor si fundatiilor)
ARACIP din cadrul ministerului Invatamantului se ocupa de autorizarea functionarii provizorii dupa care urmeaza si acreditarea ( dupa alt dosar, alta verificare in timp)
[ link extern ]
Pentru infintare nu, pentru functionare da.
Infiintarea unei unitati particulare de invatamant, furnizoare de educatie, in cazul de fata presupune indeplinirea unui set de formalitati la diverse institutii ale statului roman, pentru asigurarea atat a standardelor de calitate solicitate de lege, cat si indeplinirea cumulativa a prevederilor legale in acest sens privind infiintarea.

www.avocatnet.ro/content/art...
O gradinita, deja infiintata, are nevoie de acreditare .. si de indeplinirea unor serii de cerinte, astfel inc at sa indeplineasca anumite standarde. (precum se vede si situatia existenta in tara, in ciuda lipsei acute resimtite de populatie pentru lipsa acestui tip de unitati de invatamant .. sunt destul gradinite care nu indeplinesc nici minimum decent de cerinte).

Daca inca nu aveti gradinita si doriti sa o infiintati .. e ceva mai greu, pana nu demult era o activitate care a fost interzisa SRL-urilor. Dar .. BUCURIE =D> .. societatile cu peste 200 de angajati pot infiinta astfel de unitati de invatamant.

Nu am studiat problema foarte mult, de aceea nu doresc sa va dezinformez, insa va recomand studiul Legii nr. 223/2008 privind sustinerea invatamantului prescolar a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 739 din 31 octombrie 2008.

Art.2 din Legea nr.223/2008 prevede ca, societatile comerciale cu un numar minim de 200 de angajati pot infiinta in cadrul lor gradinite de copii. Numai ca legea se va aplica incepand cu anul scolar 2009-2010. Asadar, pana la anul viitor va puteti infiinta o gradinita particulara si fara a indeplini conditia numarului de salariati.

Alte discuții în legătură

Informatii pop.ilona pop.ilona buna :) imi poate spune cineva unde pot gasi normele ue privind gradinitele cu program prelungit? as dori sa infiintez una dar nu prea am gasit informatii ... (vezi toată discuția)
Infiintare cresa si gradinita Cimss Cimss Buna ziua, As dori sa stiu de ce documente as avea nevoie pentru a deschide cresa si gradinita. Multumesc (vezi toată discuția)
Infiintare after-school ank78 ank78 Buna ziua As dori sa imi dati mai multe informatii cu privire la infiintarea unui After-School, adica pasii pe care trebuie sa ii urmez, ce acte sunt ... (vezi toată discuția)