avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale INFIINTAREA UNEI GRADINITE PARTICULARE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

INFIINTAREA UNEI GRADINITE PARTICULARE

Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca pentru o gadinita particulara este nevoie de acreditare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:58, 9 Noiembrie 2008
nu, nu , nu....
povestea cu legea din 2008 care permite infiintarea de gradinite in societatile cu 200 de angajati se refera la o posibilitate in plus de a infiinta gradinite
si pana acum si dupa intrarea in vigoare a acestei legi gradinitele se pot infiinta prin doua modalitati:
1. asociatie non profit
2. societate comerciala care sa aiba un obiect de activitate principal ( nu conteaza care, unul lucrativ) si ca obiect secundar de activitate gradinita particulara ( pentru ca trebuie sa fie non profit gradinita - asa precizeaza legea invatamantului)
daca vreti precizari le obtineti la ministerul invatamantului - ARACIP care se ocupa de acordarea acreditarilor pentru gradinite

la acestea se va adauga al treilea mod , cel prevazut de legea noua 223/2008
Noua prevedere se aplica incepand cu anul scolar 2009/2010 si este valabila numai pentru societatile care vor sa-si deschida gradinite particulare proprii si au un numar minim de 200 salariati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii pop.ilona pop.ilona buna :) imi poate spune cineva unde pot gasi normele ue privind gradinitele cu program prelungit? as dori sa infiintez una dar nu prea am gasit informatii ... (vezi toată discuția)
Infiintare cresa si gradinita Cimss Cimss Buna ziua, As dori sa stiu de ce documente as avea nevoie pentru a deschide cresa si gradinita. Multumesc (vezi toată discuția)
Infiintare after-school ank78 ank78 Buna ziua As dori sa imi dati mai multe informatii cu privire la infiintarea unui After-School, adica pasii pe care trebuie sa ii urmez, ce acte sunt ... (vezi toată discuția)