avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acceptare probe de catre instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Acceptare probe de catre instanta

In cazul in care inculpatul cere sa obtina o expertiza pentru a demonstra ca nu a facut fapta intrucat se considera nevinovat, este judecatorul (ca si obligat) de a-i acorda expertiza pentru a putea arata alibiul sau?

De asemenea, intrebarile pe care vrea sa i le adreseze martorilor trebuie date mai intai judecatorului pentru a le putea accepta/valida sau pur si simplu cand sunt chemati martorii li se pot pune intrebarile?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:35, 17 Ianuarie 2016
ART. 100 c.p.p.
Administrarea probelor
(1) În cursul urmăririi penale, organul de urmărire penală strânge şi administrează probe atât în favoarea, cât şi în defavoarea suspectului sau a inculpatului, din oficiu ori la cerere.
(2) În cursul judecăţii, instanţa administrează probe la cererea procurorului, a persoanei vătămate sau a părţilor şi, în mod subsidiar, din oficiu, atunci când consideră necesar pentru formarea convingerii sale.
#M2
(3) Cererea privitoare la administrarea unor probe formulată în cursul urmăririi penale sau în cursul judecăţii se admite ori se respinge, motivat, de către organele judiciare.
#B
(4) Organele judiciare pot respinge o cerere privitoare la administrarea unor probe atunci când:
a) proba nu este relevantă în raport cu obiectul probaţiunii din cauză;
b) se apreciază că pentru dovedirea elementului de fapt care constituie obiectul probei au fost administrate suficiente mijloace de probă;
c) proba nu este necesară, întrucât faptul este notoriu;
d) proba este imposibil de obţinut;
e) cererea a fost formulată de o persoană neîndreptăţită;
f) administrarea probei este contrară legii.

Intrebarile le puneti atunci pe loc, nu trebuie sa le aratati nimanui, daca nu sunt relevante instanta le poate respinge.
Judecătorii dau cu mare greutate expertizele în apărarea inculpatului.
Trebuie sa va pregătiți beton ca sa o obțineți sau sa vorbiți cu avocatul și sa comunicați foarte bine.

Întrebările se adresează verbal și nu în scris.

Problema este ca sunt instante care va pot respinge întrebări relevanta dacă nu inteleg sau nu vor sa înțeleagă unde bateți. ..

Fără avocat angajat care sa pune presiune pe instanta va poate ,,arde,, rau de tot instanta dacă e chitila sa va condamne și nu nimeriți un judecător imparțial.

La procese depinde și ce instanta nimeriți. ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propunerea probelor de catre inculpat in cursul judecatii- motivare ciurli_si_burli ciurli_si_burli Atunci cand inculpatul propune probele trebuie sa si justifice sau va fi intrebat de catre judecator de ce vrea respectivele probe? Poate ca judecatorul sa ... (vezi toată discuția)
Declaratii la urmãrirea penalã dorotheea dorotheea In cursul cercetarii (urmăririi) penale, Poliția, procurorul ia declaratii de la diverse persoane, care pot aduce lamuriri asupra faptelor, vinovatilor, ... (vezi toată discuția)
Ordinea administrarii probelor in timpul urmaririi penale aidu aidu In calitate de suspect, am solicitat procurorului administrarea probei cu audierea persoanei vatamate. Am aflat ulterior ca a fost deja audiata persoana ... (vezi toată discuția)