avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recurs

am primit acasa o hotarare de la o mostenire , specifica recurs in 15 zile de la comunicare.
intrebarea e de cand se calculeaza cele 15 zile? de la data de 14 iulie cand a fost data aceasta sentinta sau de azi de la data sosirii, 29.07.2009(specificata la data sosirii prin stampila postala) ??

daca s-a dat o semnatura de renuntare se mai poate face ceva?
multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:46, 29 Iulie 2009
Renuntare la ce?
Recursul il puteti trimite prin posta cu confirmare de primire.
Inca sunteti in termen.
15 zile de la data la care v-a fost comunicata hotararea, adica de cand ati primit-o, prin posta.


La ce va referiti prin "semnatura de renuntare" ?
Cum am spus, am primit azi aceasta citatie, mostenire facuta in instanta pt bunicii tatalui meu. In care am aflat ca tata si fratii sai au renuntat la drepturile lor (terenuri + casa) in favoarea fiului bunicilor si li s-a platit 10000(neadevarat , oricum suma e infima). Tata mi-a zis ca n-a renuntat dar se pare ca asta a facut, in proces a fost reprezentat prin procura mi se pare chiar de fiul bunicilor adica de unchiul sau. Din cate vad a fost pacalit si nu stiu daca mai pot face ceva.
Din ceea ce ne-ati spus rezulta ca dumneavoastra nu ati fost parte in proces, prin urmare declaratia de recurs trebuie semnata de catre tatal dumneavoastra.

Trimiteti declaratia prin posta sau depuneti-o personal la serviciul de registratura al instantei, dupa care consultati un avocat, care sa va formuleze motivele de recurs in functie de situatia concreta, dupa ce va studia intregul dosar al cauzei.
termenul de recurs curge de la comunicarea hotararii, deci daca doriti sa faceti recurs sunteti inca in termen .
renuntarea in ce forma s-a facut ? la notariat ? nu avea cum sa fie reprezentat in instanta, in baza unei procuri pe care nu a semnat-o dansul . vreti sa spuneti ca i s-a falsificat semnatura ?
in acest caz, vorbim deja despre altceva ..

de facut mai puteti face ceva , faceti recurs si prezentati-va in instanta la termene !!
angajati-va aparator . iar daca va fi cazul depunerii unei plangeri penale contra unchiului, se va suspenda procesul civil pana la judecarea cauzei penale

Alte discuții în legătură

Contestatie suspendare proces cismasu cismasu Suntem in urmatoarea situatie: Toti fratii bunicului meu au renuntat la mostenire dupa tatal lor (acte semnate la notar acum 40 de ani, avem semnaturile lor ... (vezi toată discuția)
In cat timp se depune apelul?? dayana5143 dayana5143 pe data de 13 iunie am avut ultimul termen in care imi \\"respinge actiunea ca fiind formulat tardiv, cu drept de apel in 10 zile , cererea se va depune la ... (vezi toată discuția)
Renuntare la judecata - circuit document Elena1313 Elena1313 Buna ziua, Bunica a deschis un proces la Judecatoria sec. 1, mentionez ca bunica are 83 de ani si sta in Pitesti. Primul termen de judecata va fii pe ... (vezi toată discuția)