Toti fratii bunicului meu au renuntat la mostenire dupa tatal lor (acte semnate la notar acum 40 de ani, avem semnaturile lor olograf). La ultimul termen de reconstituire a dreptului de proprietate L 18/1991au facut cativa din ei cereri, si au fost trecuti in titlul de proprietate.
Ei l-au dat in judecata anul trecut pentru sistare de indiviziune. A facut actiune reconventionala, si dupa multe termene a castigat in final procesul, ceea ce era de asteptat. Ei au invocat exceptia prescrierii dreptului material la actiune, ceea ce nu era normal, fiind vorba de nulitate absoluta (au renuntat la mostenire la notar). In iunie anul asta au facut recurs la acel proces, si a primit termen in septembrie anul asta. Acum cu o zi inainte de proces au facut alt proces in care s-au trezit ca ei nu au semnat niciodata vreo renuntare la mostenire dupa tatal lor, si declaratiile care le-au facut la notar sunt false, acuzandu-l pe bunicul meu ca el le-a falsificat (semnand pe chemarea in judecate absolut identic cum au semnat acum 40 de ani in fata notarului). Bineinteles ca recursul a fost suspendat, si acum se pare ca mai avem de asteptat inca vre-un an sau doi pana se judeca acest nou proces, intre timp ei stand bine mersi pe titlul de proprietate si perfect legal intabulati pe terenul si casa bunicului. Mai nou a mai aparut o problema. Unul din reclamanti mai are vreo 2-3 saptamani de trait. Putem face ceva pentru contestarea suspendarii primului proces? Mi se pare cam ciudat sa te trezesti dupa ce s-a dat o pronuntare intr-un proces sa te trezesti ca tu defapt nu ai semnat niste acte la notar si tot ce s-a judecat a fost aiuria. Nu trebuia lucrul asta adus la cunostinta pe fond si nu in recurs?
nu puteți face nimic în privința suspendării. soarta acelui proces atârnă de soluția ce se va pronunța în ultimul dosar. apărați-vă corespunzător în acest ultim dosar, pentru că este foarte important. puteți găsi o instanță care să le dea dreptate și atunci vă treziți că totul este pierdut și vor avea și ei drepturi.