Daca fosta sotie ma da in judecata pentru marire pensie alimentara si isi ia avocat...la sfarsitul procesului..trebuie sa ii platesc cheltuielile judecatoresti? posibil anul acesta sa am o marire salariala...de aceea intreb. Va multumesc
Depinde de comportamentul dv. procesdual si extraprocesual. Puteti ca, la momentul maririi, sa initiati o marire de pensie, o negociere de pensie, sa o notificati etc., in functie de cum anume se prezinta azi plata pensiei deja stabilite si cum se arata in hotarare/act notarial exprimata pensia (suma fixa, procent). Asta va scapa de cheltuieli inutile. pe de alta parte, mai e si varianta achiesarii la actiune. 454 Cod de procedura civila
Bună ziua,
Dacă prin solicitarea măririi pensiei alimentare, cel vizat declară că este de acord cu mărirea, de exemplu de la 150 lei la 200 lei, dar , conform adeverinţelor , el are venit de 8000 lei , se consideră achiesarea la acţiune , cf. art.454 CPC sau nu?
Milţumesc.
dar nu poate sa faca o simpla cerere de marire pensie alimentara? eu am o suma fixa stabilita la divort. nu cred ca in asemenea cazuri ar fi nevoie de avocat. daca eu in 5 ani am 10 mariri de salariu...ar fi stupid sa platesc de 10 ori cheltuielile judecatoresti.
Stupid ar fi sa nu achitati pensia raportata la nivelul veniturilor dvs, pt ca pensia aceea este pt nevoie copilului dvs minor de cresterea si educarea caruia sunteti egal responsabil cu mama.
Daca in loc sa mariti cuantumul pensiei odata cu salariul dvs asteptati sa fiti dat in judecata, atunci veti putea fi obligat sa platiti si cheltuielile aferente acestui demers.