Îmi explică, vă rog, cineva care este legătura dintre OG 195/2002 şi HG 1391/2006 ?
Unerori articolele nu prea sunt consecvente între cele două acte.
Un avocat, pe net, mi-a aruncat o pastilă cum că OG este cel pe care şoferii trebuie să îl respecte şi HG este cum trebuie Poliţia Rutieră să aplice OG.
Mai mult ca sigur am înţeles eu rău, dar de ce sunt două. care e ce?
O altă întrebare, cu un răspuns care sincer m-a uimit rău de tot, din partea unui agent de circulaţie, în situaţia:
Într-o intersecţie eu am OPRIRE şi urmează să intru pe o stradă cu sens unic. Dacă mă tamponez cu un vehicul care circulă pe interzis eu sunt unicul vinovat de accident că nu am dat prioritate. El este sancţionat pentru cirulat pe interzis doar.
În textul legii noţiunea de prioritate este menţionată ca drept în conformitate cu prevederile legale. Celălalt nu avrea drept să circule pe acolo, ca atare nu are prioritate, mai mult chiar, în drumul său, el nu întâlneşte niciun indicator de priorite, care i-ar oferi acest drept.
Ultima întrebare:
Am voie să merg cu spatele în intersecţie (îmi este clar că NU în cele nedirijate).
Dacă NU care este articolul sau legătura dintre mai multe articole care îmi interzice această manevră?
Accident auto
elmi1
Buna ziua,
Acum 3 zile am fost implicat intr-un accident rutier, accidentul s-a petrecut intr-un cartier rezidential, iar in acel cartier nu existau semne ... (vezi toată discuția)
Prioritate corcita?
vatafu
Buna ziua!
Am si eu o nelamurire legata de modul in care se circula intr-o anumita intersectie din Craiova. Este vorba de asa numita intersectie de la Consul, ... (vezi toată discuția)
Prioritate de dreapta
Focus1
Sa ne inchipuim o localitate in care exista drumuri asfaltate si ne-asfaltate si o sumedenie de intersectii nedirijate. As dori sa va intreb cum se abordeaza ... (vezi toată discuția)