avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot redeveni mostenitor la succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot redeveni mostenitor la succesiune?

Buna ziua
spuneti-mi va rog: acum 3 ani am semnat un act la notar prin care am renuntat la partea mea de mostenire din bunurile parintilor. Mama a decedat de 6 ani si acum vrem sa facem succesiunea dar vreau ca acea hartie de renuntare sa se anuleze si sa fiu mostenitor cu drepturile care mi se cuvin. Este posibil?
Cel mai recent răspuns: ContSters379164 , utilizator 22:00, 20 Ianuarie 2016
Nu, dacă ați renunțat, nu va mai puteți razgandi.
Dacă aveți actul ala, puteți scrie aici din el, poate totuși nu a fost o renunțare.
Nu puteţi revoca actul de renunţare la moştenire decât în 2 situaţii care trebuie întrunite cumulativ:
1. Să nu fie acceptată moştenirea de ceilalţi succesibili şi să nu fi expirat termenul de opţiune succesorală ( 6 luni dacă defunctul a murit înainte de 01.10.2011 sau 1 an dacă a decedat după 01.10.2011). Art. 701 pe vechiul Cod civil şi art. 1123 pe NCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succcesiune dumiel dumiel Buna ziua Am semnat renuntarea la drepturile mele dupa mama in favoarea fratelui meu . Exista o modalitate de a anula acest lucru. Eventual o perioada in ... (vezi toată discuția)
Dacă am renunțat la moștenire în favoarea fratelui meu iar ... Cristian Racaceanu Cristian Racaceanu Dacă am renunțat la moștenire în favoarea fratelui meu iar acesta a decedat pot să-mi cer acum înapoi moștenirea(bineînțeles în termenul de opțiune ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire viorel77 viorel77 In 2008 am renuntat la mostenire prin act notarial. Acum in 2019 pot sa anulez actul de renuntare si sa redevin mostenitor? (vezi toată discuția)