avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... COMPETENTA TERITORIA - TRANSPORT - PARATUL FIRMA ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

COMPETENTA TERITORIA - TRANSPORT - PARATUL FIRMA STRAINATATE

Buna ziua.o societate din Romania a transportat marfa pentru o societate din Italia. Dovada transportului : CMR si factura. neexistand contract nu s-a stabilit competenta in caz de litigiu. conform art. 1066 din codul de procedura civila paratul trebuie sa aiba sediul in Romania ca sa se judece aici. potrivit art. 31 lit. b) din conventia de la Geneva 1956 referitoare la contractual international de transport marfuri este competenta si instanta de la locul preluarii marfurilor. ce parere aveti? pot formula actiune in Romania?

Alte discuții în legătură

Contract de trnsport international cmr Pintico Pintico Va rog sa imi spuneti daca CMR-ul, contract de transport international, este denumit ca fiind document intracomunitar, atesta provenienta marfurilor, ca fiind ... (vezi toată discuția)
Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)
Decretul 451 /1972 - similaritate cu decretul 429/1972 discover discover Buna seara , am o problema in a intelege diferenta intre cele doua decrete . Ma puteti ajuta sa inteleg , sa vad care e diferenta dintre ele ...mie ... (vezi toată discuția)