avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire bunici

Buna ziua ,
Am o problema si as dori daca se poate o posibila solutie de rezolvare.

Bunicii mei au 2 copii (mama si unchiul ) , mama se retrage nu vrea absolut nimic ce tine de mostenire .

Unchiul este casatorit de 10 ani si are 2 copii. In trecut a cumparat o casa + teren si in acte este trecut atat el cat si sotia.

Insa bunicii vor sa-i dea casa + terenuri unchiului meu. Exista vreo posibilitate ca aceste bunuri sa fie trecute pe numele unchiului insa in cazul unui eventual divort aceste bunuri sa nu fie impartite cu sotia sa ?
Care ar fi solutia ?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 14:09, 20 Ianuarie 2016
Sa ii faca donatie unchiului. Bunurile primite prin donatie nu se impart cu sotul/sotia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate contract vanzare-cumparare BogdanH BogdanH Buna seara, Incerc sa va expun cat mai succint problema mea, desi e destul de stufoasa, dar as avea nevoie de ceva sfaturi Tatal meu a decis ca sa isi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat ... Liviur83 Liviur83 Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat iar tatăl meu sa recăsătorit iar înainte de căsătorie cu a a 2 soție avea moștenire ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in privinta contractului de vanzare-cumparare si a actului de donatie maria_miralena maria_miralena Buna ziua, X este vaduva si are 2 copii: o fata si un baiat. Baiatul este divortat, nu are copii si este cetatean al altei tari, renuntand la cetatenia ... (vezi toată discuția)