avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie dupa 18 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie dupa 18 ani

Buna ziua,
Am un copil in clasa a XI si in luna iulie implineste 18 ani.Intrebarea mea este daca mai primeste alocatie de stat in continuare pana termina liceul.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:07, 18 Ianuarie 2016
Legea nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copi
art.1
...
(3) Alocaţia de stat pentru copii se acordă şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.
.....

art.5
(1) Lunar, serviciile de stare civilă ale consiliilor locale comunale, orăşeneşti, municipale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti comunică agenţiei pentru plăţi şi inspecţie socială judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii teritoriale, situaţia privind copiii care au decedat.

(2) Pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin. (3) inspectoratul şcolar judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, denumit în continuare inspectorat şcolar, transmite agenţiilor teritoriale până la data de 1 octombrie a fiecărui an situaţia centralizatoare privind elevii înscrişi în anul şcolar. Situaţia va cuprinde şi elevii înscrişi în unităţile de învăţământ private acreditate ori autorizate în condiţiile legii.

In speta, copilul dvs va beneficia de alocatia de stat pana la terminarea studiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia copilului, situatie complicata cristina1978brasov cristina1978brasov buna ziua d.le sau d.na avocat. situatia noastra este un pic complicata,si pentru asta am preferat sa formulez o noua intrebare,si pentru ca despre acest ... (vezi toată discuția)
Alocatie pentru copii peste 18 ani MrRadu MrRadu Implinesc incurand 18 ani si as vrea sa stiu ce acte sunt necesare pentru a primi alocatia in continuare. Mentionez ca sunt elev la liceu in clasa a 11-a ... (vezi toată discuția)