avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Dividende ridicate in 2016
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Dividende ridicate in 2016

Buna ziua, care este impozitul pe dividentele ridicate in 2016 pentru anul fiscal 2015 ?
Cel mai recent răspuns: Andrei_Micu , utilizator 15:20, 18 Ianuarie 2016
In anul 2016, cota de impozit pe venitul din dividende platite la persoanele fizice rezidente este de 5%, impozitul se retine la data platii dividendului si trebuie achitat la buget pana pe data de 25 a lunii urmatoare.

La fel valabil pentru 2016, persoana fizica nu datoreaza contributia individuala de sanatate pentru veniturile din dividende daca aceasta este deja asigurata in sistemul public de sanatate, fie ca salariat, fie ca PFA sau plateste aceasta contributie pentru alte venituri cum ar fi veniturile din cedarea folosintei bunurilor.

Daca veniturile din dividende sunt singurele venituri ale persoanei fizice, in acest caz se datoreaza contributia la asigurarile de sanatate in cuantum de 5,5% pentru toate aceste venituri, fara ca baza de calcul a contributiei de sanatate sa fie plafonata superior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende 2016 cristipetre cristipetre persoana fizica care are venit din dividente plateste impozit pe venit ? ce impozit platesc la dividentele anilor anteriori 2010- 2015 daca urmeaza sa le iau ... (vezi toată discuția)
Impozit, cas , cass pe dividente ? alex5 alex5 Buna ziua, aud tot felul de discutii pe tema noilor prevederi legislative dar nu mi-e clar : in cazul unui salariat normal cu contract de munca pe termen ... (vezi toată discuția)
Dividende Costy S Costy S Buna ziua, Daca un actionar cumpara dividende, ce taxe trebuie sa plateasca catre stat? Va rog sa ma ajutati si cu o baza legala. Multumesc. (vezi toată discuția)