avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Facturare PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Facturare PFA

Ma intereseaza, daca in calitate de traducator (PFA), neplatitor TVA trebuie sa ma inregistrez in ROI pentru a putea emite facturi pentru prestari servicii catre firme din strainate?
Cel mai recent răspuns: FlorinDP , utilizator 14:12, 19 Ianuarie 2016
Din cate stiu, da, trebuie sa te inregistrezi in ROI si in scop de TVA pentru comunitate, pentru a factura in alte tari comunitate si pe factura emisa in UE trebuie sa treci CUI-ul care ti se va da ( cu RO), iar in continuare, in Romania, cel fara RO.
Dupa fiecare luna in care ai emis factura in comunitate, va trebui sa depui la anaf declaratia 390 pana in 25 ale lunii urmatoare.
Daca gresesc, cine are mai multe informatii, sa ma corecteze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Roi? AnneMarie31 AnneMarie31 Buna ziua eu, ca traducator autorizat si PFA, pentru a emite facturi clientilor din strainatate (din UE) trebuie sau nu sa ma inscriu in Registrul ... (vezi toată discuția)
Pfa declaratia 390 vies psebi psebi Buna ziua, Sunt o PFA (cod CAEN 6202 Activitati de consultanta in tehnologia informatiei). M-am inregistrat in ROI deci implicit m-am inregistrat in scopuri ... (vezi toată discuția)
Atingere plafon tva Cornel83 Cornel83 Buna ziua, As dori o clarificare pentru urmatoarul scenariu: PFA norma de venit (domeniul IT - caen 6202), inregistrat in scopuri de TVA doar pentru ... (vezi toată discuția)