avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Microintrepindere sau PFA?
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Microintrepindere sau PFA?

Buna ziua,

Urmeaza sa imi deschid o firma, dar nu m-am hotarat intre microintrepindere si PFA.
Intre tipul de firma pe care vreau sa-l infintez si un SRL o sa fie un contract de prestari servicii.

Nelamurirea mea in cazul infintarii unei microintreprinderi este urmatoarea:
Am citit undeva ca: "Pe perioada anului, asociatii NU au voie sa utilizeze banii societatii in scopuri personale. Dupa aprobarea situatiilor financiare, acestia pot repartiza profitul la dividende, suportand un impozit suplimentar de 16% din suma repartizata."

Asta inseamna ca banii pe care ii "produc" in primul an de functionare al microintrepinderii nu am voie sa ii folosesc?

As alege microintrepindere pentru ca eu am negociat banii pe care ii primesc inainte de taxe, si atunci dintre un impozit de 8% la microintrepindere si 28% la un PFA, bineinteles ca as alege microintreprinderea :)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:05, 18 Ianuarie 2016
La PFA impozitul este mult, mult mai mare decat 28% (nu stiu de unde ati scos valoarea aia).
Faceti SRL si uitati de PFA ever.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe venitul microintreprinderilor ulysses ulysses Dragi forumisti, stimati moderatori si consultanti ai forumului va urez un Nou An cu bucurii. La multi ani! Sunt in curs de finalizare a actelor unei ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere 2016 - cheltuieli fara legatura cu activitatea firmei adrianppa adrianppa Buna ziua, Am un PFA si incepand cu luna aceasta vreau sa infiintez o microintreprindere pe care sa mut activitatea. Pe PFA este foarte simplu cu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in roi-prestari servicii intracomunitare AdrianCornelP AdrianCornelP Doresc sa infintez o activitate,cu care sa pot presta servici(constructi,gradinarit,asistenta PC,constructi navale) in Italia,atat pt persoane fizice cat si ... (vezi toată discuția)