avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Scutire sau reducere impozite persoana handicap ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Scutire sau reducere impozite persoana handicap accentuat

Va salut.

Tatal meu este pensionar si este incadrat la grad de handicap accentuat.
Va rog sa-mi spuneti de care impozite si taxe este scutit.
Noul Cod Fiscal aduce modificari in aceasta problema ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:06, 18 Ianuarie 2016
Conform disp Cod fiscal,se acorda scutirea pentru impozit cladirea folosita ca domiciliu aflata in proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat si a persoanelor incadrate in gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentantilor legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat si ai minorilor încadrati in gradul I de invaliditate;
Scutirea de la plata impozitului pe cladiri - locuinta de domiciliu pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat si persoanele incadrate in gradul I de invaliditate, atestate prin certificat de incadrare in grad de handicap revizuibil care detin in proprietate un singur imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de impozit daca am in ingrijire copil cu handicap accentuat Doina000 Doina000 Am in ingrijire copil cu handicap accentuat. Mi s a spus de la Primarie ca nu beneficiez de scutire impozit cladirea de domiciliu deoarece nu este pe numele ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoana cu handicap Atee Atee Buna ziua! Am un copil cu handicap grav, surdo-mutism si handicap psihic , si am inteles ca din acest an s-a adoptat legislativ o prevedere prin care se ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit cladiri cu destinatie locuinta si auto pentru persoane cu handicap nicuteris nicuteris O persoana cu handicap accentuat, beneficiaza de scutire impozit pentru pentru locuinta si autoturim detinute in coproprietate in procent de 100% , conform ... (vezi toată discuția)