Buna seara!
Am o problema si vreau sa ma lamureasca cineva de specialitate , am primit o casa de la o batrana acum 20 de ani cu act de donatie cu uzufruct viager fara alte obligatii si am fost imputernicit la banca sa ii pot scoate lunar sau cand doreste anumite sume de bani ,insa acum ma acuza ca i-am luat eu bani deoarece ne-am certat .Se poate revoca donatia in urma disputei dintre noi?Iar referitor ca i-am luat bani?
Da, donatia poate fi revocata pentru ingratitudine, in anumite situatii.
Daca i-ati luat banii, fara acordul ei, poate fi fapta penala (asta va stabili organul).
Eu nu am scos decat sumele care mi le zicea dumneaiei si cu buletinul dansei pentru ca nu se poate deplasa iar donatia nu are nici o clauza de intretinere este cu clauza de uzufruct viager atat notarul a zis ca nu se poate ataca in instanta
Donaţia se revocă pentru ingratitudine în următoarele cazuri:
-dacă donatarul a atentat la viaţa donatorului, a unei persoane apropiate lui sau, ştiind că alţii intenţionează să atenteze, nu l-a înştiinţat; -dacă donatarul se face vinovat de fapte penale, cruzimi sau injurii grave faţă de donator;
-dacă donatarul refuză în mod nejustificat să asigure alimente donatorului ajuns în nevoie, în limita valorii actuale a bunului donat, ţinându-se însă seama de starea în care se afla bunul la momentul donaţiei.
Asa este cum va spune dna avocat. In anumite situatii este posibila revocarea donatiei.
Se pune intrebarea, daca sunteti dvs. imputernicit la banca, de ce v-a buletinul femeii?
Referitor la donatie daca este donatie fara niciun fel de obligatie din partea mea DOAR SA O LAS SA STEA IN CASA pana decedeaza nu vad cum sa se poata ataca in instanta .Am fost imputernicit dar cand scoteam bani imi cerea si buletinul doamnei
Donație
gabrielion
Buna ziua!Dupa ce parintii au donat un
apartament unicului copil,cu conditia de uzufruct iar intre timp tatal a decedat,se mai poate ataca in vreun fel ... (vezi toată discuția)
Donație
ursu67
Buna ziua , am semnat acum 19 ani in urma unui divorț , un act de donație a unui apartament proprietate comuna , in favoarea fostei soții , cu care am ... (vezi toată discuția)