avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contraventie rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contraventie rovinieta

Buna seara,am primit un proces verbal de la CESTREN cu fotografie fara data inscriptionata pe ea, este legal sa se prezinte ca proba in instanta? Procesul verbal intocmit in lipsa dupa 5 luni fata de data inregistrata la ei.
Daca nu rezulta data la care a fost savarsita contraventia formulati plangere impotriva provesului-verbal de constatare a contraventiei în termen de 15 zile de la comunicare.

OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor
Art. 13 (1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
Art. 14 (1) Executarea sancţiunilor contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării sancţiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de intocmire si termenul de comunicare a unui proces verbal de contraventie calin_andrei calin_andrei In cazul constatarii unei contraventii (lipsa rovinietei fotografiata), care este termenul maxim in care se poate intocmi procesul verbal de constatare? Si ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie Segarceanu Segarceanu Va rog sa-mi spuneti care sunt termenele legale de intocmire si de comunicare a procesului verbal de constatare a abaterilor de la legea circulatiei pe ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)