avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act \" chitanta de mana\"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act " chitanta de mana"

buna seara....in 2000 sa a incheiat o "chitanta de mana " ....pe o suprafata de teren ce rezulta dintr o mostenire nedesbatuta. ( mama din titlul de proprietate al bunicului ), suma pe care a incasat o pe acea suprafata este de 4 mil pe 1 ha, "actul" sa facut intre mama si cumparator iar 2 vecini martori au fost acum in 2016 sa desbatut mostenirea cu ceilalti 5 frati ai mamei..... Mamei mele nu ii mai revine 1 ha ci doar 0.97 ha.... iar mama mea nu mai vrea sa faca actele notariale cu acel cumparator din diferite motive.... mentionez ca din 2000 si pana in prezent cumparatorul a stapanit si s a folosit de acel teren incasand subventia apia si recoltant tot ce s a cultivat pe acel teren. mama mea vrea sa ii restitue acestuia suma de bani la valoarea pe care o au notarii per zona pentru 1 ha....2500 ron sa zicem " In "chitanta de mana " nu este stipulat dublul sumei incasate sau alte clauze...Ce este de facut ...un sfat o sugestie cum pot rezolva pe cale amiabila....
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 10:38, 23 Ianuarie 2016
Depinde ce scrie in acea chitanta de mana.Nu prea sunt sanse sa castige mama dvs.in instanta. Incercati sa rezolvati amiabil cu cumparatorul.
ca a luat suma respectiva pe suprafata de 1 ha in data de cu martori respectivi
Deci s-a platit integral valoarea terenului? Nu scrie nimic de intocmirea actelor la notar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren cumparat cu chitanța de mână cu martori de la un consatean . fostul proprietar adică consateanul a decedat. Vlasceanu  Ana Vlasceanu Ana Am cumpărat în anul 2002 1 ha de pământ cu chitanta de mâna si cu martori intre timp fostul proprietar a decedat şi am ramas fară titlu de proprietar ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana facuta in 2012 korneltugui korneltugui Buna ziua! In anul 2012 mama a facut o chitanta de mana de care eu nu stiu prin care vindea 1.5 ha teren extravilan unei anume persoane, chitanta in care era ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare manyack manyack in 2005 matusa mea a vandut o suprafata de teren unei persoane pe o \"chitanta de mana\" cu suma de 5 mil lei vechi. Acea suprafata de teren ii revenea matusei ... (vezi toată discuția)