buna seara....in 2000 sa a incheiat o "chitanta de mana " ....pe o suprafata de teren ce rezulta dintr o mostenire nedesbatuta. ( mama din titlul de proprietate al bunicului ), suma pe care a incasat o pe acea suprafata este de 4 mil pe 1 ha, "actul" sa facut intre mama si cumparator iar 2 vecini martori au fost acum in 2016 sa desbatut mostenirea cu ceilalti 5 frati ai mamei..... Mamei mele nu ii mai revine 1 ha ci doar 0.97 ha.... iar mama mea nu mai vrea sa faca actele notariale cu acel cumparator din diferite motive.... mentionez ca din 2000 si pana in prezent cumparatorul a stapanit si s a folosit de acel teren incasand subventia apia si recoltant tot ce s a cultivat pe acel teren. mama mea vrea sa ii restitue acestuia suma de bani la valoarea pe care o au notarii per zona pentru 1 ha....2500 ron sa zicem " In "chitanta de mana " nu este stipulat dublul sumei incasate sau alte clauze...Ce este de facut ...un sfat o sugestie cum pot rezolva pe cale amiabila....
Act vanzare cumparare
manyack
in 2005 matusa mea a vandut o suprafata de teren unei persoane pe o \"chitanta de mana\" cu suma de 5 mil lei vechi. Acea suprafata de teren ii revenea matusei ... (vezi toată discuția)