avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare cumparare

in 2005 matusa mea a vandut o suprafata de teren unei persoane pe o "chitanta de mana" cu suma de 5 mil lei vechi. Acea suprafata de teren ii revenea matusei mele in urma desbaterii mostenirii dupa bunicul meu....aceasta dezbatere de mostenire are loc abea anul asta , numai ca dupa dezbaterea de mostenire matusa mea nu mai vrea sa ii perfecteze actele cumparatorului respectiv.....ea doreste sa ii ramana terenul in cauza si sa i returneze cumparatorul contravaloarea terenului la valoarea pietei din acest moment ( valoarea de la notar ), mentionez : cumparatorul a folosit terenul respectiv pana in prezent incasand subventiile apia si tot ce se producea pe acel teren.... Credeti ca se poate realiza acest lucru ....k matusa mea sa returneze bani cumparatoruui la valoarea pitzei de acum si sa se anuleze acea " chitantza de mana " ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: manyack , utilizator 19:18, 20 Ianuarie 2016
Legal ar fi sa returneze dublul sumei primite.
Daca cumparatorul vrea. Daca cumparatorul nu vrea atunci va putea sa o oblige pe doamna sa incheie actul prin instanta si ar pierde mai mult.
legal ....nu este stipulat in chitanta de mana sa returneze dublul sumei primite ( 1 000 ron ) , matusa mea vrea sa i acorde acestuia valoarea pietzei din acest moment adica 3 000 ron acestuia....care este deja cam de 6 ori pretul pe care acesta la dat pe teren
daca matusa vinde terenul la alta persoana imediat ce se termina succesiunea ....ar putea sa o afecteze cu ceva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act " chitanta de mana" manyack manyack buna seara....in 2000 sa a incheiat o \"chitanta de mana \" ....pe o suprafata de teren ce rezulta dintr o mostenire nedesbatuta. ( mama din titlul de ... (vezi toată discuția)
Documente de detinere legala a terenului lex69 lex69 Buna seara, am rugamintea sa imi spuneti daca chitanta de mana - antecontractul de vanzare cumparare a unui bun imobil teren, poate fi considerata un document ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare leusan leusan Am mostenit o cota de 5/20( DUPA TATA) formata din 7500 teren intravilan si 500 mp teren intravilan si casa in indiviziune cu 3 matusi ale mele.Din anumite ... (vezi toată discuția)