avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Predare parola Revisal altei persoane
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Predare parola Revisal altei persoane

Buna seara!
Situatie: Insp RU cu CIM de 8 ore si decizie din partea angajatorului pt Revisal; angajatorul preseaza IRU sa predea/divulge parola Revisal unei persoane de la firma (terta) de contabilitate, astfel incat, sa opereze in Revisal; deci acces simultan la baza de date cu caracter personal (si conta si IRU), in ideea ca nu ar mai avea nevoie de IRU in firma, gandindu-se, probabil, ca va prelua contabilitatea si Revisalul, lui IRU urmand sa-i desfaca CIM (nu stiu cu ce articol dar vor sa scape neaparat de IRU).
Intrebare: Este obligat IRU sa predea parola sau ii trimite pe cei de la contab sa-si ia propria parola, baza de date fiind deja in calculatorul firmei si va ramane spre utilizare de cei de la firma de conta?
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: horatiusasu , utilizator 09:29, 21 Ianuarie 2016
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sofica_1567@yahoo.com a scris:

Si IRU ce garantie are ca cel care foloseste parola opereaza corect in Revisal, sau nu se foloseste de date din Revisal etc? Fiind cel putin 2 operatori pe aceeasi parola, acelasi calculator, se poate arunca vina eventualelor greseli. In plus, parola se solicita telefonic, nu pe proces verbal predare-primire.
Intr-o alta ordine de idei, IRU sa se considere invins, i se ia obiectul muncii, de trimis in somaj firma n-o va face, ce mai ramane?!! 25 de ani de activitate ...pa!

In primul rând, angajatorul trebuie să emită decizie, adusă şi la cunostinţa IRU, în legătură cu "împărţirea" parolei cu altcineva.
În al doilea rând, odată emisă decizia şi comunicată IRU, acesta nu se poate opune unei decizii LEGALE a angajatorului (HG 500/2011 privind Revisal spune că angajatorul trebuie să desemneze perosana responsabilă cu Revisal, nu salariatul responsabil - deci poate fi desemnată orice altă persoană care îndeplineşte condiţiile legii).
În al treilea rând, din acel moment IRU nu mai este unic responsabil de acurateţea datelor din Revisal. Se poate vedea, de pe serverul angajatorului, cine a operat şi la ce dată.
În al patrulea rând, IRU se ocupă numai de Revisal în acea societate...?

De acord că poate fi o presiune psihologică, dar aici e altă discuţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare andrapanait andrapanait Buna ziua. Sunt angajata la o firma pe functia de operator calculator si retele. Am urmat un curs de Inspector resurse umane pentru a ma ocupa de personalul ... (vezi toată discuția)
Cum preiau eu ``sc`` resursele mele umane georgianagm georgianagm Buna ziua, am contract cu o sc care se ocupa de resursele mele umane, intre timp un angajat de-al meu a facut cursul de insp res umane, as dorii incetarea ... (vezi toată discuția)
Cine poate transmite revisal-ul? denisa2011 denisa2011 Buna ziua, HG 500/2011: (5) Completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre ... (vezi toată discuția)