avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cifra de afaceri pentru declaratia 094
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cifra de afaceri pentru declaratia 094

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cum trebuie sa calculez cifra de afaceri pentru D 094 pentru o societate cu tva la incasare.Se aduna toate facturile emise chiar daca inca nu sunt incasate sau sumele din deconturile de tva?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 09:13, 19 Ianuarie 2016
Insumati valoarea facturilor emise, indiferent daca sunt ori nu incasate.
Multumesc pentru raspuns,
Dar am o nelamurire,fiind cu tva la incasare baza din deconturile de tva nu va fi egala cu baza impozabila din facturile emise.
Este corect?
Cifra de afaceri reprezintă totalul vânzărilor realizate (facturate) pe parcursul unui exercițiu fiscal. Cifra nu include TVA-ul facturat si incasat de la partenerii economici

Deci, da, baza impozabila din facturi raportata in 094 va fi diferita de cea din decontul de TVA.

Vedeti si:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cifra de afaceri pentru declaratia 094 contawest contawest Buna seara, Va rog frumos sa ma ajutati in completarea declaratiei 094. La o firma care in anul 2013 a fost cu tva la incasare si tva trimestrial ... (vezi toată discuția)
Ca pentru bilant semestrial cateldestept cateldestept Cum se determina CA pentru pragul de 220.000 lei (societati care nu depun bilant)? Este vorba de cifra de afaceri neta la 31.12.2014? (vezi toată discuția)
Ce este cifra de afaceri? ismi3ismi ismi3ismi va rog mult,cifra de afaceri pe care trebuie sa o trec in Decl 392b (sunt neplatitoare de TVA),este suma incasarilor sau suma facturilor emise de mine pe anul ... (vezi toată discuția)