avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare societate

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati cu urmatorul aspect:
In anul 2008 am infiintatu un SRL. Acesta nu a functionat. Am depus declaratiile cu 0, apoi am suspendat activitatea. Acum sunt chemata in judecata pentru dizolvarea societatii cu urmatoarele:contractul de comodat a expirat acum 3 ani, perioada de suspendare a activitatii a expirat si ea.
Doresc sa inchid cosietatea deoarece eu locuiesc momentan in Africa si nu ma intorc acasa inca o perioada destul de lunga.
Intrebarea mea este:
Daca nu trimit acte si nu ma prezint la proces se poate dizolva fara o amenda prea mare?
Daca fapta este consemnata in cazierul personal aceasta se va radia peste 5 ani?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 14:15, 19 Ianuarie 2016
Societatea se va dizolva oricum in conditiile expuse de dvs. Amenda va fi pentru nedepunerea declaratiilor, nu pentru dizolvare in sine.
Va apare aceasta dizolvare in cazierul fiscal, nu in cel judiciar. Nu este infractiune. In schimb un numar de ani nu veti putea infiinta alta societate.
Mai multe informatii despre cazierul fiscal:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare/radiere din oficiu ghileaovidiu ghileaovidiu Buna ziua, as dori sa stiu ce se intampla cu un SRL, prezentandu-va situatia mea. In anul 2008 - octombrie am infiintat o societate (SRL) ca si asociat unic. ... (vezi toată discuția)
Inactivitate srl - posibile amenzi bandi2 bandi2 buna. dupa expirarea a 3 ani de suspendare,si fara datorii la stat,dar neavand posibilitatea sa radiez srl ul,adica un fost magazin mic,tip plafar...si mai ... (vezi toată discuția)
Nedepunere declaratii societate suspendata peridot peridot Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ce priveste situatia de mai jos. Am o societate infiintata in aug 2006 pe care nu am desfasurat nici un fel de ... (vezi toată discuția)