avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... studentul este persoana in intretinere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

studentul este persoana in intretinere?

Daca un parinte are un copil student, iar studentul are o bursa a carei valoare este peste 300 lei, acest copi mai poate fi considerat ca fiind persoana in intretinere si sa fie luat in calcul la stabilirea deducerii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:38, 19 Ianuarie 2016
Persoana în întreţinere poate fi soţia/soţul, copiii sau alţi membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soţului/soţiei acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile şi neimpozabile, nu depăşesc 300 lei lunar, cu excepţia veniturilor prevăzute la art. 62 lit. o), w) şi x) şi/sau a pensiilor de urmaş cuvenite conform legii, precum şi a prestaţiilor sociale acordate potrivit art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. (art.77 alin.3 C.fisc.).

Numai copiii minori, în vârstă de până la 18 ani împliniţi, ai contribuabilului, sunt consideraţi întreţinuţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere basic basic O persoana doreste deducere suplimentara pentru un copil, iar acest copil este la inchisoare, se acorda deducerea in acest caz? (vezi toată discuția)
Deducere suplimentara copil minor Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Daca copilul minor provine din casatoria anterioara a sotiei, actualul sot si tata beneficiaza de deducerea suplimentara ptr copilul minor ... (vezi toată discuția)
Persoana în întreținere (frate) RuxandraLarisa RuxandraLarisa Pot lua ca si persoana in intretinere fratele care are 28 ani si nu realizeaza niciun venit? (vezi toată discuția)