avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Persoana în întreținere (frate)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Persoana în întreținere (frate)

Pot lua ca si persoana in intretinere fratele care are 28 ani si nu realizeaza niciun venit?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:18, 12 Octombrie 2017
Potrivit art.77 alin.3 C.fisc., persoana în întreținere poate fi soția/soțul, copiii sau alți membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soțului/soției acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile și neimpozabile, nu depășesc 300 lei lunar, cu excepția veniturilor prevăzute la art. 62 lit. o), w) și x) din Legea 225/2017 și/sau a pensiilor de urmaș cuvenite conform legii, precum și a prestațiilor sociale acordate potrivit art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

in sensul art. 77 alin. (3) din Codul fiscal, în categoria alt membru de familie aflat în întreținere se cuprind rudele contribuabilului și ale soțului/soției acestuia până la gradul al doilea inclusiv.

In speta, il puteti lua in intretinere pe fratele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala Roxana mioara Roxana mioara Buna.As dori sa stiu daca la aceasta deducere as putea adauga pe sora sotului meu care nu are nici un venit,sora mea care are 17 ani. (vezi toată discuția)
Coasigurati (sora) Biby2013 Biby2013 Buna ziua, Imi spuneti, va rog daca pot sa o am intretinere pe sora mea care nu este asigurata si nu are niciun venit? Multumesc! (vezi toată discuția)
Deducere suplimentara copil minor Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Daca copilul minor provine din casatoria anterioara a sotiei, actualul sot si tata beneficiaza de deducerea suplimentara ptr copilul minor ... (vezi toată discuția)