avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deducere personala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deducere personala

Buna.As dori sa stiu daca la aceasta deducere as putea adauga pe sora sotului meu care nu are nici un venit,sora mea care are 17 ani.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 21 Ianuarie 2017
Potrivit art.77 alin.3 C.fisc., persoana în întreținere poate fi soția/soțul, copiii sau alți membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soțului/soției acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile și neimpozabile, nu depășesc 300 lei lunar, cu excepția veniturilor prevăzute la art. 62 lit. o), w) și x) și/sau a pensiilor de urmaș cuvenite conform legii, precum și a prestațiilor sociale acordate potrivit art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În sensul art. 77 alin. (3) din Codul fiscal, în categoria alt membru de familie aflat în întreținere se cuprind rudele contribuabilului și ale soțului/soției acestuia până la gradul al doilea inclusiv.

Pentru stabilirea deducerii personale la care are dreptul, contribuabilul va depune la plătitorul de venituri din salarii o declarație pe propria răspundere, care trebuie să cuprindă următoarele informații:

a) datele de identificare a contribuabilului care realizează venituri din salarii (numele și prenumele, domiciliul, codul numeric personal);
b) datele de identificare a fiecărei persoane aflate în întreținere (numele și prenumele, codul numeric personal).

Parintii sotului dvs ce statut au in prezent ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luare in intretinere CsakiLajos CsakiLajos Pentru luarea in intretinere mamei sau soarei, care sunt conditiile legale care trebuie indeplinite? Cele doua persoane sunt pensionare, se inadreaza in ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuie pentru a ma lua sotul in intretinere si pentru a ma trece ca si coasigurat daca sunt casnica? GabySofia GabySofia Am locuit in anglia timp de 4 ani, ne-am intors inpaoi in tara si sotul sa angajat, eu stau acasa cu bebele(9 luni).mentionez ca eu acum nu am nici un venit, ... (vezi toată discuția)
Persoana în întreținere (frate) RuxandraLarisa RuxandraLarisa Pot lua ca si persoana in intretinere fratele care are 28 ani si nu realizeaza niciun venit? (vezi toată discuția)