avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliu minor, alienare parentala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliu minor, alienare parentala

Buna ziua,
Dupa 2 ani de proces, divort cu minori, dupa ce prima instanta decide fara a-mi accepta probele si cu exemple contradictorii deciziei in motivare, la a doua instanta mi se accepta probele si se schimba decizia in parte, in sensul ca se stabileste domiciliul copilului nostru minor, in varsta de 7 ani, la domiciliul meu, dosar 18403/212/2013, din 19.11.2015 si comunicat la domiciliu, dupa toate incercarile mele legale de a sesiza institutiile abilitate de faptele mamei copilului nostru de influentare negativa impotriva mea si a familiei mele dar si impotriva fratelui acestuia aflat in plasament la mama mea, dosar 2457/118/2015, nu s-a luat nici o masura pentru a opri actiunile fostei sotii si mai mult sunt instiintat ca daca fiul meu nu vrea sa vina la mine, de catre executorlul la care am apelat, nu pot sa il iau cu forta, ori copilului meu deja i s-au intiparit in minte minciunile spuse de fosta sotie, cum procedez pentru a opri aceste actiuni ale mamei copilului, pasibila de inchisoare din documentatia gasita de mine, dar fara a avea acest scop, intrebare pusa deoarece toate demersurile mele par a fi in van si degradarea psihica a copilului meu este in crestere?
Multumesc.
Buna ziua,
Din pacate executorul are dreptate, NIMENI NU POATE SA SMULGA UN COPIL DIN BRATELE UNUI PARINTE INDIFERENT DE SENTINTELE INSTANTEI.
Va sfatuiesc sa apelati la o consiliere psihologica astfel incat sa va ajute sa va recuperati copilul.
Cat priveste "pasibilitatea de inchisoare" nu uitati: DOAMNA ESTE MAMA COPILULUI DUMNEAVOASTRA indiferent ce a facut sau va face si sangele nu s-a facut, nu se face si nu se va face apa.
In concluzie: consiliere psihologica atat pt dumneavoastra cat si pentru copil si, cu Dumnezeu inainte.
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:


Cat priveste "pasibilitatea de inchisoare" nu uitati: DOAMNA ESTE MAMA COPILULUI DUMNEAVOASTRA indiferent ce a facut sau va face si sangele nu s-a facut, nu se face si nu se va face apa.

chiar indiferent ce a facut sau va face?
Domnul avocat vorbeste despre respectul si onoarea pe care un barbat ar trebui sa o aiba fata de mama copilului, chiar si cand aceasta a devenit fosta sotie! Cinste domnului avocat! Cand o etnie te scuipa si te injura, dna mirebire, asta nu justifica sa ai un comportament pe masura. Comportamentul fiecaruia dintre noi trebuie sa fie in acord cu propria educatie si valori si nu in raport de "interlocutor".
Dnule urilizator din ce ati scris mie mi-a atras atentia plasamentul celuilalt copil la mama dvs. De ce? daca puteti sau doriti sa clarificati, ca sa ne ajutati sa intelegem circumstantele.
Dupa cum stiti domiciul copilului la altcineva decat la unul dintre parintii lui e o masura exceptionala si sigur are o justificare.
Eu ma refeream la fix afirmatia pe care a facut-o dl avocat.
Afirmatia pe care am citat-o are caracter sententios si dl ar trebui sa evite sa faca astfel de afirmatii.
Tocmai ca sa fie in acord cu propria-i educatie.
Sa luam de exemplu (caci dl a spus "indiferent de ce a facut sau va face" ) cazul unui barbat ai carui copii sunt batuti si infometati de fosta lui sotie, mama copiilor. Evident ca onoarea si respectul nu au ce cauta in acest exemplu.
Referirea dnului av a fost strict la "sansa" de a o trimite la inchisoare pe mama copilului pentru nerespectarea programului de vizitare. Ma intreb, ce parere aveti dvs despre eventualitatea ca copilul va afla despre acest demers al tatalui? Credeti ca il va aproba? Credeti ca va gasi vreo justificare unui astfel de gest? Copiii mai aajung si la maturtitate si pun in balanta si cele bune si cele rele. Va cantari ce a facut mama rau si ce a facut bine, la fel va cantari si in cazul tatalui. Ca parinte, ar trebui sa te intrebi, in "talerul" meu cu bine ce va pune copilul meu la 20 de ani? plangerile, scandalul, reclamatiile, demersurile de a-i baga mama in puscarie sau poate pensia de mizerie pe care o plateam (desigur acolo unde e cazul)?

Alte discuții în legătură

Obligare minor la consiliere psihologica Pimoga Pimoga Buna ziua, Acum 2 ani de zile as-a incheiat divortul. In urma divortului, domiciliul copilului a fost stabilit la mama. Intre timp, copilul a implinit 14 ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca nerespectata nlilianne11 nlilianne11 Ce se întâmplă în situația în care părintele rezident refuză să respecte o hotărâre judecătorească definitivă privind aducerea minorului la ... (vezi toată discuția)
Nerespectare dispozitii hotarare judecatoreasca program consiliere psihologica lonita lonita Buna ziua. Conf. Art. 912 alin 2 Cod Proc. Civ., s-a dispus de catre instanta de judecata un program de consiliere psihologica a minorului pentru o perioada ... (vezi toată discuția)