avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Caz practic. Munca suplimentara vs. repaos
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Caz practic. Munca suplimentara vs. repaos

Buna ziua!

Cazul practiv este urmatorul:
- angajat cu norma intreaga 8 ore/zi si 40 ore/saptamana
- program inegal (productie)
- am lucrat de luni pana vineri cate 8 ore (in total 40) plus inca 8 ore sambata
- duminica si luni am primit repaousul legat de 2 zile

Intrebari:
- cele 8 ore lucrate sambata (care depasesc cele 40) nu sunt considerate munca suplimentara?
- de ce primesc doar sporul de 5% pentru munca in zi de repaous si nu primesc si sporul de 75% pentru munca suplimentara
- mentionez ca cele 8 ore lucrate sambata nu au fost compesate in urmatoarele 60 de zile cu timp liber

Multumesc pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 19 Ianuarie 2016
Munca suplimentara este considerata munca in afara duratei normale a timpului de munca si nu munca in zilele de repaus saptamanal.

Pentru munca in zilele de repaus saptamanal, salariatul va beneficia cumulativ de :
- un repaus de 48 de ore consecutive, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare soucadan soucadan Buna ziua, un angajat este chemat la lucru si efectueaza intr-o zi de sambata 4 ore, cate ore libere va primi in urmatoarele 60 de zile?....4 ore sau 8 ore? (vezi toată discuția)
Codul muncii - timpul liber Ana 2007 Ana 2007 Buna ziua. Am o intrebare legata de programul de lucru. Daca un angajat lucreaza 7 ore de luni- vineri in prima saptamana si urmatoarea saptamana lucreaza 7 ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare - munca in ture Ada30teo Ada30teo Daca am salariati care lucreaza in ture 1 saptamana 6 h/zi de luni pana vineri si Sambata+Duminica 10h/zi, iar in saptamana urmatoare lucreaza doar de luni ... (vezi toată discuția)