avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... "Violarea" adresei personale de e-mail de catre sef
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

"Violarea" adresei personale de e-mail de catre sef

Buna ziua,

din pacate, vin in atentia voastra cu un caz fff interesant, respectiv :

Adresa personala de yahoo a fost "deschisa"(nu stiu prin ce metode) de catre seful meu direct fara acordul meu si persoana mai sus mentionata a tiparit corespondenta mea.
In aceste e-mailuri apare corespondenta mea privata cu firme concurente/clienti pentru anumite produse sau preturi pe care fabrica la care am lucrat pana astazi, nu poate sa le produca si/sau sa aiba preturi competitive pentru clientii respectivi.
In aceste conditii, in dimineata acestei zile am fost convocat de catre dir. gen., directorul de vanzari(seful meu direct), reprezentantul juridic si cel al departamentului resurse umane pentru urmatoarele :

a) mi s-a inaintat o declaratie pentru completarea scriptica a celor intamplate si in care eu am declarat ca dovezile care mi-au fost aratate nu au nicio insemnatate juridica datorita faptului ca mi-a fost "violata" corespondenta proprie si personala, fapt ce constituie infractiune si este prevazuta in Codul Penal.

b) s-a intocmit apoi a un proces verbal semante de catre partile prezente.

c) mi s-a transmis ca se va desface contractul de munca pe abatere disciplinara incepand cu data de 30.07.2009 si ca se poate ajunge in instanta.

d) dupa infaptuirea celor mai de sus, mi-am depus demisia cu numar de inregistrare incepand cu data de azi tocmai ca sa nu imi creeze alte probleme plus ca nu mai imi doresc sa lucrez pentru ei.

e) dupa ce am plecat intr un final de la fabrica, seful meu direct a trimis un newsletter prin care anunta toti clientii mei de faptul ca mi sa ve desface contractul de munca pe motivul abaterii disciplinare (furt intelectual si concurenta neloiala). acest lucru l-am aflat de la un client de al meu care m-a contactat sa ma intrebe care este situatia.

Intrebarile mele sunt urmatoarele :

Fapta savarsita de catre seful meu este un delict si daca este asa, practic dovezile pe care le-a tiparit si care ma incriminau sunt in instanta nule????????????????????????????????????????????

Prin realizarea acestui newsletter imaginea mea a fost modificata negativ si in acest caz intrebarea este daca pot solicita daune morale????

Va rog sa imi spunetii cum fac si unde(foarte pe scurt) sa actionez in judecata tinand cont de cele mai de sus.

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre!!!!!!!!!!

O zi frumoasa,

Daniel
0758.103.655.
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 12:18, 30 Iulie 2009
In primul rand, multumesc pentru raspuns!!!!

In al doilea rand, am semnat doar un contract de munca individual in care la capitolul "Drepturi si obligatii generale ale partilor" la aliniatul 2 paragraful E scrie: Obligatia (Salariatului) de a respecta secretul de serviciu.

Nu am semnat o clauza specifica de confidentialitate!!!!

Va multumesc,

Daniel:D
He he he si mai frumos. Atunci in ce baza v-au facut acea convocare ? Mda..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare fapta penala complicitate acces ilegal email cyan cyan Unde poate fi incadrata (temei legal, articol CP) fapta penala de a divulga unei persoane din afara firmei a parolei de acces la adresa de corespondenta ... (vezi toată discuția)
Sanctionarea divulgarii parolei adresei de email a firmei persoanelor neautorizate cyan cyan O persoana din cadrul companiei a divulgat parola emailului oficial al firmei unui fost angajat care avea acces la acest email. Dupa plecarea angajatului ... (vezi toată discuția)
Convocator gigione01 gigione01 Am fost convocat la o cercetare disciplinara prealabila.Pentru acest lucru am primit un convocator care continea data,locul si mai spunea niste numere de ... (vezi toată discuția)