avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

Buna ziua!

In primul rand vreau sa specific ca regret fapta enorm si ca a fost prima si ultima oara cand fac asa ceva. Am 23 de ani, sunt student. Nu am antecedente penale, nici macar o amenda.
In luna noiembrie am urcat in stare de ebrietate la volan, urmat de un accident minor cu o masina parcata (am platit toate daunele). Rezultatul etilotestului a fost 0.66 iar in sange 0.90 prima proba si 0.75 a doua proba.

Am fost chemat la politie dupa care am mers impreuna cu avocatul pentru a da declaratiile (calitate de suspect si inculpat).

Stiu ca acum urmeaza ca dosarul sa fie trimis la procuror.
Ce urmeaza mai departe? Avocatul mi-a zis ca cel mai bine se incheie un acord de vinovatie cu procurorul. Daca acel acord nu ma favorizeaza?
Revin cu amanunte.

Pe data de 24 m-am prezentat impreuna cu avocatul la tribunal. Spre surprinderea mea, nu a venit avocatul cu care am fost peste tot inainte (politie, etc.), ci un alt avocat colaborator al societatii. Am dat un telefon sa intreb despre ce e vorba iar avocatul, mi-a spus ca el nu intra in salile de judecata, fiind coordonator, si m-a asigurat ca acest avocat este foarte bun si ca sunt pe maini bune (nu stiu ce sa zic, cred ca am fost luat putin de fraier).

In fine, trecem peste acest aspect, am fost strigat de catre judecator, m-am ridicat din ultimul rand al salii de judecata, am pasit timid pe culoar, m-am oprit inaintea dansului, s-a uitat la mine mai apoi peste dosar. Avocatul a sesizat ca dorim procedura simplificata, procurorul a fost de acord iar la final judecatorul a pronuntat inceperea judecatii, cauza fiind amanata. A fost o experienta destul de urata si totodata fugitiva.

Intrebarea mea este, cand au de gand sa pronunte urmatorul termen? Exista o posibilitate de urgentare? Din data de 24 luna trecuta nu mai am nicio veste.

Multumesc :stunned:
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2016
bogdan_adrian093, utilizator
Banuiesc ca ati fost in procedura camerei preliminare si nu s-au formulat cereri şi excepţii, judecătorul de cameră preliminară a constat legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi a dispus începerea judecăţii. Verificati pe portalul instantelor cu numarul de dosar, cand vi s-a stabilit termen.
Este penibil sa aveti angajat avocat si sa nu intelegeti nimic din ceea ce vi se intampla, este datoria lui sa va informeze corect in legatura cu procedura si toate consecintele la care trebuie sa va asteptati.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Exact, am fost in camera preliminara, totul a fost exact cum ati spus. Pe portal nu este trecut termenul, decat cel vechi din data de 24.05.2016 Amâna cauza Dispune începerea judecatii.

Se poate face ceva pentru urgentare? (imi este frica sa nu astept iar cu lunile pentru stabilirea termenului)
Nu dureaza mult,stati linistit.
Am primit citatie acasa. Sunt chemat in judecata la inceputul lui septembrie. Inca aproape 3 luni stau pe banca. Am pus raul inainte, dar, sper ca pedeapsa sa nu fie atat de grea. Toate cele bune si o sa revin cu amanunte. Multumesc

Alte discuții în legătură

Codul rutier pyl pyl buna ziua.Am fost depistat pe 21.07.2013,baut la volan,iar la sange mi-a iesit 1,60 cu 1,40 alcool in sange.As vrea sa va intreb in cat timp se prescrie ... (vezi toată discuția)
Acord de recunoastere a vinovatiei vs procedura simplificata aidu aidu Ce diferenta e intre institutia acordului de recunoastere a vinovatiei si procedura simplificata? Ambele situatii atrag reducerea cu 1/3 a limitelor ... (vezi toată discuția)
Acordul de recunoastere a vinovatiei Talidor Talidor Buna ziua. Impotriva mea s-a pus in miscare o actiune penala pentru o infractiune prevazuta la art. 289 al.1 CP cu aplicarea art.6 din legea 78/2000 si ... (vezi toată discuția)