In primul rand vreau sa specific ca regret fapta enorm si ca a fost prima si ultima oara cand fac asa ceva. Am 23 de ani, sunt student. Nu am antecedente penale, nici macar o amenda.
In luna noiembrie am urcat in stare de ebrietate la volan, urmat de un accident minor cu o masina parcata (am platit toate daunele). Rezultatul etilotestului a fost 0.66 iar in sange 0.90 prima proba si 0.75 a doua proba.
Am fost chemat la politie dupa care am mers impreuna cu avocatul pentru a da declaratiile (calitate de suspect si inculpat).
Stiu ca acum urmeaza ca dosarul sa fie trimis la procuror.
Ce urmeaza mai departe? Avocatul mi-a zis ca cel mai bine se incheie un acord de vinovatie cu procurorul. Daca acel acord nu ma favorizeaza?
Saptamana trecuta am fost la tribunal si am primit 10 luni inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei + interzicerea de a conduce 2 ani de zile (cat timp sunt sub supraveghere) + cheltuieli de 1100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de catre stat.
Intrebararile mele sunt:
De ce am primit asa o suma mare - cheltuieli. Majoritatea cazurilor au fost de 300-500 lei.
Are rost sa fac apel? (stiu ca o sa mai treaca cateva luni + alti bani pe avocat)
Daca da, pot primi pedeapsa mai mare?
Sa inteleg ca, o data ce depun eu apelul, procurorul e instiintat si poate sa depuna si el? Imi este putin frica sa nu depuna si el cand vede ca nu sunt multumit de pedeapsa.. si sa se inrautateasca situatia.
Codul rutier
pyl
buna ziua.Am fost depistat pe 21.07.2013,baut la volan,iar la sange mi-a iesit 1,60 cu 1,40 alcool in sange.As vrea sa va intreb in cat timp se prescrie ... (vezi toată discuția)