Buna ziua,
Va scriu in numele tatalui meu ,in speranta ca vom gasi o rezolvare la aceasta problema,pentru ca in acest moment nu stim incontro sa ne indreptam...
In data de 12.08.2015 tatal meu si/a depus dosarul de somaj,in urma desfiintarii postului in cadrul firmei la care muncea in acel moment.I-a fost acceptat dosarul,luna de luna ,pana in prezent ,carnetul de somaj i-a fost vizat dar fara sa incaseze niciun ban de indemnizatie si fara a beneficia de asigurare medicala sau de pensie in toata aceasta perioada.Cerand explicatii, in fiecare luna ,i s-a raspuns ca nu reusesc sa ia legatura cu una din firmele mai vechi la care a lucrat tatal meu in trecut(firma care intre timp s=a desfiintat iar sediul acesteia fiind in Bucuresti,dar activitatea se desfasura in Galati),Pe motiv ca nu pot proba vechimea la acea firma,in curand dosarul de somaj va expira.Va rog sa-mi explicati si mie ce se poate face intr-un asemenea caz de rea-vointa din partea angajatilor AJOFM Galati,si spun rea-vointa pt ca tatal meu se intereseaza acum si pt a putea iesi la pensie anul acesta si angajatii Casei de Pensii au gasit inregistrarea cu vechimea in acea firma,iar cei de la AJOFM,ridica in continuare din umeri si il trimit pe tatal meu la Bucuresti sa caute firma(dupa um spuneam desfiintata intre timp) sa aduca o adeverinta pt a putea incasa somajul si a beneficia de asigurare de sanatate..mentionez ca tatal meu se confrunta si cu probleme de sanatate ce necesita o operatie.Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat in ceea ce priveste cele mai sus mentionate.Va multumesc anticipat!!
1. Daca perioada cat a lucrat la acea firma nu ii afecteaza perioada de 12 luni de somaj indemnizat poate solicita la Agentia de Somaj ca accepta sa nu-i fie luata in calculul stagiului de cotizare la somaj.
2. - Mai pe inteles, daca are cel putin 20 de ani de stagiu de cotizare la somaj, fara anii lucrati la acea firma, i se poate acorda indemnizatie de somaj tot timp de 12 luni.
- Calculul indemnizatie de somaj se face pe baza veniturilor din ultimele 12 luni de dinanite de concediere.
3. - Ca urmare nu vad de ce Agentia de Somaj nu ii acorda drepturile cuvenite.
- Mai ales ca spuneti ca la Casa de Pensii este inregistrat in evidente cu acea perioada deci nu il va afecta la calcularea pensiei.
4. Sa mearga la Agentia de Somaj cu propunerea pe care am facut-o eu aici.
Mai exista o solutie :
Tatal dvs sa obtina de la ONRC o dovada ca acel angajator nu mai exista, dupa care sa mearga la ITM sa solicite un extras REVISAL cu perioada lucrata la acel angajator.
Acte cerute pt somaj!
dorali
in cazul in care am extrasul de cont cu viramentele de la o societate unde am lucrat cu 7 ani in urma,imi mai trebuie o alta adeverinta din care sa reiasa ... (vezi toată discuția)
Sarcina si somajul
GOLDANGEL
sunt insarcinata in 6 luni si urmeaza sa fiu data in somaj in urma restructurarii postului.vreau sa stiu daca ma afecteaza la cartea de munca ,in cazul in care ... (vezi toată discuția)