avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... tarif m3 apa calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

tarif m3 apa calda

Va rog sa-mi spuneti care este tariful pentru 1m3 de apa calda, persoana fizica..
Mai exact, daca am consumat in total 4m3 apa calda, cat ar trebui sa platesc pentru aceasta?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:39, 30 Iulie 2009
Bun.
Incepand cu ianuarie 2009, RADET factureaza numai agentul termic care incalzeste apa rece. Pana in ianuarie factura si apa rece corespunzatoare.
In acest caz unele asociatii calculeaza in continuare apa calda ca si pana in ianuarie, facandu-se o combinatie de facturi RADET + APA NOVA (cu privire la apa calda), alte asociatii s-au conformat noului sistem si pun pe liste la AC pe care o declarati numai costul agentului termic (deci numai ce vine pe factura de la RADET). In acest caz pe timp de vara costul unui mc de AC este intre 3.5 - 4.5 lei. Iarna este mai scump, ajungand si la 6.5 - 7 lei.
La AR se plateste in acest caz toata apa consumata in apartament, indiferent ca e AR sau AC, la pret de apa rece.
Depinde de modul in care administratorul distribuie pretul apei. E dificil de explicat si de inteles intr-o singura postare.
Daca nu ati inteles pot reveni cu un exemplu.
=D> Vanghelie + Udrea = combinatie exploziva ...... absolut captivant, daca n-ar fi tragic. Dom'le traim vremuri de senzatie!! Au ajuns sa se certe hotii intre ei si nu asa....pe la tv-uri.......ajung acum sa se taraie de urechi unii pe altii pe la DNA. Vedea-i-as in cremenal pe toti!!!!!!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2009
elga50, moderator
elga50 a scris:

Bun.
Incepand cu ianuarie 2009, RADET factureaza numai agentul termic care incalzeste apa rece. Pana in ianuarie factura si apa rece corespunzatoare.
In acest caz unele asociatii calculeaza in continuare apa calda ca si pana in ianuarie, facandu-se o combinatie de facturi RADET + APA NOVA (cu privire la apa calda), alte asociatii s-au conformat noului sistem si pun pe liste la AC pe care o declarati numai costul agentului termic (deci numai ce vine pe factura de la RADET). In acest caz pe timp de vara costul unui mc de AC este intre 3.5 - 4.5 lei. Iarna este mai scump, ajungand si la 6.5 - 7 lei.
La AR se plateste in acest caz toata apa consumata in apartament, indiferent ca e AR sau AC, la pret de apa rece.
Depinde de modul in care administratorul distribuie pretul apei. E dificil de explicat si de inteles intr-o singura postare.
Daca nu ati inteles pot reveni cu un exemplu.
=D> Vanghelie + Udrea = combinatie exploziva ...... absolut captivant, daca n-ar fi tragic. Dom'le traim vremuri de senzatie!! Au ajuns sa se certe hotii intre ei si nu asa....pe la tv-uri.......ajung acum sa se taraie de urechi unii pe altii pe la DNA. Vedea-i-as in cremenal pe toti!!!!!!

Dle . BlackJack....uitati un raspuns documentat elegant ! In timp ce noi ne amuzam unele persoane precum dna Elga isi vad serios de treaba!
Jos palaria!=D>
Multumesc pentru raspuns. Am facut un calcul si in luna iunie am platit 6,75 lei/m3 apa calda. Initial mi s-a parut mult, dar se pare ca administratorul a calculat bine.
Mor de placere cand cineva pricepe repede ceva complicat!!!!! Felicitari @blackjack si de asemenea felicitari pentru ca aveti un administrator care nu greseste si nu fura.
@Mihai Grigore
ziua de azi a avut sare si piper. :) halal de mine!!!
Raspunsurile competente, elegant documentate vin de la oameni care lucreaza efectiv in bransa si mai au bunavointa de a ne prezenta aici pe forum solutii practice de iesire din situatii incurcate pe care legea nu le explica clar - cu referire directa la postarile d-nei @elga50 si indirect la alti forumisti...
As vrea sa va mai spun - lucru stiut de multa lume, ca legea lasa la latitudinea as. prop. rezolvarea anumitor probleme, proceduri, etc. Toate bune si frumoase, insa toate aceste proceduri si hotarari trebuiesc aduse la cunostinta proprietarilor prin avizierele de bloc, lucru atat de des scris de @felix34. Daca as.prop. afiseaza toate hot. AG, com ex. - este bine, astfel incat, mai ales prop. care nu au participat la lucrarile AG sunt informati despre problemele discutate si aprobate.
Apoi, deoarece si aceste informatii nu pot sta la avizier la nesfarsit (sunt inlocuite cu altele mai recente), este necesar, permanent o buna colaborare/comunicare intre proprietari si as. prop. (ma refer la membrii com. executiv, administrator), astfel incat toti sa fim multumiti de aceasta activitate. Cu toate acestea, observ din ce in ce mai mult ca nu toate conducerile as. prop. se implica corect in activitatea de administrare, lucreaza dupa ureche sau chiar ilegal, iar pierdantii sunt tocmai cei care i-au ales in functiile de conducere.
Pe de alta parte sunt si multi proprietari carora nu le place nimic. Nu intru in detalii deoarece am discutat de foarte multe ori aceste aspecte... Sigur toate aceste neintelegeri sunt mari consumatoare de energie, timp pierdut, stres atat din partea proprietarilor, cat si celor din conducerea asociatiilor.
Este o vorba veche:"Bine ar fi sa fie bine" - insa nu se poate...
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul apa marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Imi poate spune cineva daca exista o formula de calcul a apei reci ? Dar a apei calde? Si care-i/-s? M-ar interesa in sectorul ... (vezi toată discuția)
Cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa calda in orasul constanta??? marianb13 marianb13 as vrea sa stiu cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa calda pt judetul Constanta....si as vrea sa mai stiu daca afirmatia e corecta : 1 mc de apa ... (vezi toată discuția)
Costul unui mc de ac in conditiile in care exista centrala de bloc chara chara Buna ziua , as dori sa stiu , desi a mai fost un subiect asemanator, cam la cat ajunge costul final, catre consumator, al unui mc de AC in conditiile in care ... (vezi toată discuția)