avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort

Buna seara,

Am si eu urmatoarea intrebare: daca o casatorie a fost incheiata in timpul vechii legislatii (codul civil de la 1864), cererea de divort introdusa in anul in curs in baza carei legislatii se va judeca?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:53, 19 Ianuarie 2016
va intemeiati cererea pe dispozitiile noului cod civil.

Art. 39 din legea 71/2011 pt punerea in aplicare a noului cod
(1) Dispozitiile Codului civil privind divortul se aplica fara a se deosebi intre casatoriile incheiate inainte sau dupa intrarea sa in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort pe noul cod mihai66 mihai66 Daca actiunea de divort este introdusa pe actualul cod(iunie 2011) dar se va judeca dupa intrarea in vigoare a noului cod(noembrie2011) pe ce cod se va ... (vezi toată discuția)
Noul cod civil se aplicã și proceselor de divorț aflate în curs de soluționare? uttzza uttzza Dispozitiile noului cod civil se aplica si proceselor de divort incepute sub imperiul legii anterioare? Sunt de acord ca legea civila nu retroactiveaza. ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna in noul cod civil ContSters212874 ContSters212874 daca am inteles bine, dosarele depuse ,sa zicem ,cu o saptamana inainte de intrarea in vigoare a noului cod se vor judeca dupa legea veche (in care nu exista ... (vezi toată discuția)