avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca la negru,plata nuuuuuuu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca la negru,plata nuuuuuuu

Buna seara,
Anul ce a trecut am lucrat la o firma de taxi iar in septembrie am plecat,
In luna decembrie o fosta colega ma contactat si mi-a spus daca nu vreau sa lucrez in locul ei o luna de zile ca ea ar vrea sa se duca in strainatate sa lucreze.
Am fost de acord si asa am facut, am fost de sarbatori in locul ei,iar in luna aceasta cand l-am sunat pe patron sa-mi plateasca munca prestata mi-a spus ca el a platit-o pe fosta colega(ei ia dat banii) si sa-i cer ei salariul.Fosta colega mi-a spus ca ea a primit salariul pe munca ei(ce salar sa-mi dea ea?)ca nu la firma ei am lucrat.
Acum va rog sa ma indrumati si pe mine ce as putea sa mai fac?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 20 Ianuarie 2016
In acest caz, puteti sesiza ITM-ul.

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

HG 500/2011
Art. 2
(1) Incadrarea in munca a unei persoane se realizeaza, potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003 — Codul muncii, republicata, numai prin incheierea unui contract individual de munca, in temeiul caruia persoana fizica, in calitate de salariat, se obliga sa presteze munca pentru si sub autoritatea unui angajator, persoana fizica sau juridica, in schimbul unei remuneratii denumite salariu.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sărbători legale Pavel Irina Pavel Irina Ce obligații are patronatul față de angajator în cazul în care am lucrat de 1 Mai 2019?cum are obligația să mă remunereze?Menționez că lucrez în ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am si eu o situație luna august a avut 168 h lucrătoare. ... A.Carmen89 A.Carmen89 Buna ziua. Am si eu o situație Luna August a avut 168 h lucrătoare. O colega a lucrat 168h dar a lucrat în ziua de 15 august, ma intereseaza daca a ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu semnez pontajul? crissty15 crissty15 Am revenit cu o parte din subiectul cu sarbatorile legale si anume cea referitoare la pontaj si anume daca refuz sa ma semnez in datele pe care mi le dau ei, ... (vezi toată discuția)