Buna seara,
Anul ce a trecut am lucrat la o firma de taxi iar in septembrie am plecat,
In luna decembrie o fosta colega ma contactat si mi-a spus daca nu vreau sa lucrez in locul ei o luna de zile ca ea ar vrea sa se duca in strainatate sa lucreze.
Am fost de acord si asa am facut, am fost de sarbatori in locul ei,iar in luna aceasta cand l-am sunat pe patron sa-mi plateasca munca prestata mi-a spus ca el a platit-o pe fosta colega(ei ia dat banii) si sa-i cer ei salariul.Fosta colega mi-a spus ca ea a primit salariul pe munca ei(ce salar sa-mi dea ea?)ca nu la firma ei am lucrat.
Acum va rog sa ma indrumati si pe mine ce as putea sa mai fac?
va multumesc
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
HG 500/2011
Art. 2
(1) Incadrarea in munca a unei persoane se realizeaza, potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003 — Codul muncii, republicata, numai prin incheierea unui contract individual de munca, in temeiul caruia persoana fizica, in calitate de salariat, se obliga sa presteze munca pentru si sub autoritatea unui angajator, persoana fizica sau juridica, in schimbul unei remuneratii denumite salariu.
...