avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrarea taxei de participare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrarea taxei de participare

Cum inregistrez in contabilitate taxa de participare la un congres. Mentionez ca este un srl-d care organizeaza un congres national. Taxa de participare se depune direct in contul firmei. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: fulviagardescu , utilizator 14:17, 29 Ianuarie 2016
Trebuie sa emiteti factura pe numele fiecarui participant. Deasemenea trebuie sa aveti in statut si/sau autorizatie un cod CAEN care va permite organizarea de evenimente.

Monografie contabila:
- incasare: 5121 = 419

- concomitent se emite factura:
4111 = %
704
4427

si regularizarea conturilor: 419 = 4111
multumesc de raspuns. asa ma gandisem si eu dar sunt peste 300 de participanti, printre care si persoane fizice. este foarte greu sa iau datele de contact a fiecaruia si sa ii facturez. m-am gandit la o varianta: o auto facturare la sfarsitul evenimentului. si da am cod CAEN pentru organizarea de evenimente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila - firma de constructii manug manug buan ziua .ma puteti ajuta cu monografia contabila a unei firme de constructii?sunt nou in meserie si a-si avea un pic de ajutor.va multumesc. (vezi toată discuția)
Venituri in avans birta birta o incasare prin banca pentru firma constructii in decembrie 2009 poate fi operata in 472 fiind lucrari ce se vor executa in 2010 deci si cheltuielile se vor ... (vezi toată discuția)
Factura avans servicii gabi.b gabi.b Pe data de 01.10.2010 am facut o factura de avans servicii cf. contract si pe data de 10.10.2010 am incasat prin banca contravaloarea ei. Avans servicii ... (vezi toată discuția)