avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cum intru in posesia asigurarii
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cum intru in posesia asigurarii

sunt beneficiarul unei polite de asigurare de viata,,,iar la un an de la decesul asiguratului tot nu am putut intra in posesia sumei asigurate,,,mentionez ca cei de la ing imi cer tot felul de acte ale asiguratului de care eu nu beneficiez deoarece nu mi-a fost ruda.Ca re seste modalitatea legala de a intra in posesia sumei asigurate?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:33, 30 Mai 2010
Faceti actiune in instanta fiindca altfel se poate prelungi la nesfarsit lantul documentelor solicitate de ING!B-)
Sunteti unicul beneficiar pe acea polita?
Ati completat formularul de despagubire,vi s-a dat un numar de inregistrare?
Care sunt actele suplimentare cerute de catre acestia?
popescu geo a scris:

sunt beneficiarul unei polite de asigurare de viata,,,iar la un an de la decesul asiguratului tot nu am putut intra in posesia sumei asigurate,,,mentionez ca cei de la ing imi cer tot felul de acte ale asiguratului de care eu nu beneficiez deoarece nu mi-a fost ruda.Care este modalitatea legala de a intra in posesia sumei asigurate?

Presupun a aveti macar polita de asigurare si conditiile atasate.Lecturati capitolul despagubiri si in final modul de rezolvare a litigiilor, in cazul in care nu se respecta conditiile de catre parti.Lista integrala a documentelor necesare despagubirii, trebuie sa fie mentionata in Conditii.La capitolul exceptii, veti gasi cauzele decesului pentru care nu se plateste suma asigurata.Pe acestea trebuie sa le combateti cu documente(probabil cele cerute)
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2009
nucu$, utilizator
Pana cand avem date suplimentare...
Alti asiguratori sunt mai atenti in legatura cu interesul asigurabil.Inteleg ca la acest asigurator poate fi desemnat oricine ca si beneficiar.
Conditia platii indemnizatiei este producerea evenimentului asigurat.
In vederea platii,beneficiarul este obligat sa prezinte documentele solicitate.
Chiar in instanta,acestea raman elemente necesare.Cel mult,aceste sunt mai usor de obtinut,in ideea in care instanta solicita obtinerea acestora de la cei care le detin.
Oricum,in acest caz se aplica termenul special de prescriptie(2 ani),de aceea am intrebat daca exista dovada formularii cererii de despagubire.
Mai intervin si mostenitorii legali,daca exista.Acestia nu pot solicita suma asigurata in caz de deces,dar pot ridica pretentii cu privire la banii reprezentand primele de asigurare pe care detinatorul politei(contractant,asigurat) le-a platit.
De aceea este mai complicat.
MIHAI GRIGORE a scris:

Faceti actiune in instanta fiindca altfel se poate prelungi la nesfarsit lantul documentelor solicitate de ING!B-)

M-am adresat Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor...o sa astept raspunsul lor

Alte discuții în legătură

Polita de asigurare de viata oana_i oana_i Buna ziua! Am un contract de credit incheiat pe o perioada de 5 ani, insotit de o polita de asigurare de viata pt beneficiarii de credite. Beneficiara ... (vezi toată discuția)
Asigurare in caz de deces-recuperare de la firma de asigurari andwu andwu Buna ziua si multumesc anticipat ptr raspunsuri. Tatal meu a contractat un credit de consum cu BRD Finance incheind totodata o polita de asigurare atasata la ... (vezi toată discuția)
Asigurare pe viata ContSters219817 ContSters219817 De curand l-am gasit pe tatal meu mort. Am o suspiciune ca el a avut asigurare pe viata, iar aceasta asigurare a fost incasata de unul dintre ginerii lui. Cum ... (vezi toată discuția)