avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare pe viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare pe viata

De curand l-am gasit pe tatal meu mort. Am o suspiciune ca el a avut asigurare pe viata, iar aceasta asigurare a fost incasata de unul dintre ginerii lui. Cum pot afla daca tatal meu a avut asigurare pe viata?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 11:03, 30 Aprilie 2012
cum sa incaseze banii ginerele? in ce calitate?
e destul de dificil sa aflati daca nu cunoasteti macar cateva elemente care sa va ajute in a solicita, in scris, informatii de la asiguratori: ce sa faceti? formulati scrisori la toti asiguratorii care practica astfel de asigurari? Doar daca tatal a incheiat asigurarea impusa de banca care i-a acordat un credit, ati putea intreba acolo, intrucat cererile de despagubire se fac, cateodata, tot prin intermedul bancii, care isi ia partea de imprumut nerambursata si diferenta ( daca e prevazut in contract) se poate incasa de membrii familiei pers. decedate.
Si, chiar daca tata ar fi avut o astfel de asigurare, doar daca ar fi fost trecut ginerele la persoana desemnata sa incaseze indemnizatia, ar fi putut ca acesta sa beneficieze de acea suma; ma cam indoesc ca tatal dvs. a fost atat de bine informat si a specificat in mod clar ca ginerele sa fie trecut la beneficiarul asigurarii in cazul mortii titularului politei.
De regula, nu se trece ginerele ci sotul sau unul din copii sau pe nimeni, caz in care suma se imparte motenitorilor legali.


Fara date nu puteti afla:(
Beneficiarii in contractul de asigurare de viata pot fi desemnati(unul sau mai multi)iar in cazul in care acestia nu sunt numiti,mostenitorii legali sunt beneficiarii.
Ginerele nu este mostenitor,nefiind ruda cu tatal dv.Pentru a obtine indemnizatia de asigurare este nevoie sa fie desemnat beneficiar pe contract.
Calitatea de beneficiar nu poate fi atacata in justitie.Pretentii pot fi ridicate doar cu privire la sumele reprezentand primele de asigurare pe care tatal dv le-a platit.
Cata vreme aveti doar banuieli,este greu sa intreprindeti ceva.
De multa vreme bancile nu mai incheie polite de deces pe termen limitat DTL prin care asiguratorul sa despagubeasca banca iar sumele depuse de asigurat pana la deces sa fie impartite intre mostenitorii legali sau celui mentionat ca beneficiar pe polita de asigurare. In ultimul timp s-au incheiat de catre banci asa zise polite DCR mult mai ieftine prin care asiguratorul achita bancii creditul ramas iar mostenitorii nu mai primesc nimic.Eu insa nu cred ca a existat un astfel de credit si o astfel de polita. Acestea sunt lucruri care nu raman secrete si cu atat mai mult sa incaseze alcineva banii. Mai analizati si veti vedea.
Tatal meu are o firma de constructii, iar sora mea a avut tot timpul imputernicire. Stiu aceste lucruri din discutiile lor. Cand am inceput sa pun intrebari dupa ce l-am gasit pe tata mort, nici sora mea , nici sotul ei nu mi-au raspuns

Alte discuții în legătură

Dreptul tatalui divortat???? ailedav ailedav O sa descriu putin problema pt a se intelege: Parinti divortati la scurt timp dupa nasterea copilului, custodia la mama, tatal plateste pensie alimentara fara ... (vezi toată discuția)
Drepturile copil minor - parinte decedat Mesi35 Mesi35 Este o situatie complicatā,sora mea a decedat de curand lasand un minor de 11 ani. Are un credit bancar pentru locuinta suma inca platibila e in jur de 82 mii ... (vezi toată discuția)
Ce intra in masa succesorala AlexStoica AlexStoica Conturile bancare si o asigurare de viata (beneficiari fiind ”mostenitorii legali”) intra in masa succesorala? A decedat sora, au ramas un frate, ... (vezi toată discuția)