avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Legislatie protectia animalelor
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Legislatie protectia animalelor

In legea pentru protectia animalelor (inclusive normele de aplicare) se precizeaza ca asociatiile pentru protectia animalelor trebuie sa fie informate (in cazul in care au inaintat o solicitare) despre data, zona in care se face capturarea cainilor fara stapan de pe teritoriul unei localitati. Capturarea si adapostiurea cainilor capturati-in cazul la care ma refer- se face de catre o Asociatie judeteana de ocrotire a animalelor fara stapan infiintata la nivel de judet
Asociatia de protective a animalelor la care ma refer , desi a inaintat o solicitare in acest sens Asociatiei judetene,nu este informata referitor la capturarile de pe raza localitatii. Este aceasta o contraventie? daca da, cui trebuie reclamata ?
Pe de alta parte,in momentul in care reclamam disparitia unor caini din adapost ni se raspunde ca au fost transferati in alt adapost al aceleiasi asociatii dar din alta localitate. In urma verificarilor noastre, cainii nu au ajuns in adapostul mentionat. Ce putem face in acest caz ?
va multumesc pentru un raspuns

Alte discuții în legătură

Ce atributii are politia locala? ContSters358014 ContSters358014 Am citit in legile relativ la caini ca drept de control ar avea numai ASPA si MAI. este asa? Daca da, ce treaba are politia locala cu subiectul carnete de ... (vezi toată discuția)
Unde se pot reclama montele ilegale intre caini fara pedigree ? andrei_sfnt andrei_sfnt Buna ziua, Din cate am studiat personal, imperecherea exemplarelor canine fara pedigree este ilegala din ianuarie 2015. Legea 258/2013, completare a ... (vezi toată discuția)
Timisoara: hotararea consiliului local 146/14.03.2013 - sterilizarea cainilor cu si fara stapan sorinpascu sorinpascu http://www.primariatm.ro/hcl.php?unid=6E88F2A17BD2A9DAC2257B2C00463112 Vreau sa stiu daca acest HCL care nu are la baza nici o lege la nivel national, poate ... (vezi toată discuția)