avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire deja instituita in banca plus cerere noua la ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire deja instituita in banca plus cerere noua la angajator

Buna ziua.

Sunt intr-o situatie mai ciudata, am deja o proprire de 50% instituita pe contul bancar unde primesc salariul si azi am primit la birou o cerere de la un alt popritor sa mi-se retina 33% din salariu de la angajator.

Din cate stiu eu 50% este cuantumul maxim care poate fii retinut, nu stiu ce sa mai fac nu am fost pus in situatia asta nici o data si nici nu cunosc pe nimeni care a trecut prin asa ceva ...

Ce ma puteti sfatui ?
Care sunt pasi de urmat ?

Va multumesc !
Paul.
Cel mai recent răspuns: bigpaulie , utilizator 16:07, 20 Ianuarie 2016
Trebuie sa faceti contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de a doua executare, invocand prevederile art.729(2)NCPC"Daca sunt mai multe executari asupra aceleiasi sume,urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului ,indiferent de natura creantelor,in afara de cazul cand legea dispune altfel."
Am sa incerc sa detaliez mai amanuntit.

O firma de leasing a depus 3 dosare de executare silita (exces de zel)
Apoi un alt executor a depus o alta cerere in alta speta

Pana acum am 4 popriri ( 3 leasing, 1 alta speta)
Azi angajatorul meu a primit o crere din partea altui executor nu stiu detalii inca dar presupun ca este alta speta ...

Deci deja se popresc 50% si a mai aparut si aceasta cere, eu nu am primit nimic la adresa unde locuiesc ... deci daca nu am o hotarare judecatoreasca cum sa fac o contestatie ca nu stiu unde si nici la ce .. chiar a devenit peste puterile mele si nu mai pot suporta ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a prescris sau nu dreptul de a cere executarea silita? bttb63 bttb63 In octombrie 2007, creditorul se adreseaza unui executor judecatoresc pentru punerea in executare prin poprire a unei hotarari judecatoresti din 2005 prin care ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Cine comite abuz în serviciu, executorul judecătoresc, sau casa locală de pensii`? - cui trebuie făcută plângerea penală pentru prejudicii în dauna persoanei`?? Dapix Dapix Angajații Casei de Pensii, refuză aplicarea ART. 729, ALIN (3), în cazul urmăririi silite a unei pensii de 526 lei, care este sub 50% din salariul minim ... (vezi toată discuția)