avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... S-a prescris sau nu dreptul de a cere executarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

S-a prescris sau nu dreptul de a cere executarea silita?

In octombrie 2007, creditorul se adreseaza unui executor judecatoresc pentru punerea in executare prin poprire a unei hotarari judecatoresti din 2005 prin care debitorul a fost obligat la plata cheltuielilor de judecata.
Debitorul formuleaza contestatie la executare, fara a solicita si suspendarea executarii, contestatia acestuia fiind respinsa de instanta.
Tertul poprit refuza sa retina din salariul debitorului sumele prevazute in adresa de infiintare a popririi.
La inceputul lui februarie 2009, creditorul se adreseaza altui executor solicitand punerea in executare prin poprire a aceleiasi hotarari din 2005.
Este in termen sau s-a prescris dreptul de a cere executarea silita?

Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat Todorese Doina , Avocat 13:44, 12 Februarie 2009
Nu este prescris dreptul de a cere executarea silita, daca a fost deja depusa cererea de executare sau daca s-a indeplinit un act de executare. Cursul prescriptiei a fost intrerupt si din acel moment incepe sa curga o alta prescriptie.
Cererea de executare a fost depusa in ctombrie 2007 si inafara de adresa de infiintare a popririi nu a mai fost indeplinit nici un act de executare, nefiind solicitata nici validarea popririi prevazuta de art.Art. 460. - (1).
Nu cumva, avand in vedere cele expuse si faptul ca prima cerere s-a perimat s-a prescris termenul?
din octombrie 2007 curge noul termen de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu executorul judecatoresc. ariss88 ariss88 Bunaziua. Intrebarea mea este daca executorul judecatoresc,atunci cand la punerea in executare debitorul este agresiv si se opune la executare si chiar mai ... (vezi toată discuția)
Executare dorinv dorinv speta: o executare silita. Cerea de executare facuta in 2003, executorul obtine incuviintarea executarii. Face poprire pe conturile debitorului. Intervin niste ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare silita lucia45 lucia45 Buna ziua, In luna octombrie 2006 am fost obligata sa fac un angajament de plata cu suma x. catre o societate comerciala (nu are importanta motivul), ... (vezi toată discuția)