avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acuzat de abandon
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acuzat de abandon

Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am 5 ani de relatie cu o fata timp in care rezultat si un copil cu varsta de 1 si 8 luni. Acum o luna in urma fata respectiva a parasit locul in care stateam impreuna lasandu-mi copilu cu mine in casa, timp in care am avut grija de copil find si bolnav cand a plecat . Dupa o saptamana iam dus copilu ca sa merg la doctor si la-m lasat ei pentru ca eu avand servici nu puteam sa stau si cu el si cu serviciu, iar acum ea ma dat in judecata pentru abandon de familei. Mentionez ca sunt nu suntem casatoriti dar copilu este pe numele meu. Poate sa ma acuze de abandon de familie . Ce se poate intampla. Va rog sa imi raspunde-ti. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 17:27, 21 Ianuarie 2016
Buna ziua,
Va poate da in judecata pentru abandon de familie daca nu platiti pensie alimentara copilului mai mult de 2 luni.
Va sfatuiesc ca atunci cand ii transmiteti banii sa-i solicitati sa va semneze o chitanta de primire.
Abandonul de familie consta potrivit dr penal in parasirea sau lasarea fara ajutor a persoanei aflata in intretinere sau in neplata pensiei de intretinere stabilita in sarcina cuiva timp de 2 luni consecutiv.
Este important, in situatia in care nu s-a stabilit juridic deja, sa formulati o actiune in instanta prin care instanta sa stabileasca cui va fi incredintat copilul si ce obligatii revin celuilalt parinte pentru ca fiecare parte sa-si indeplineasca exact obligatiile impuse de instanta.
In cazul in care nu exista o astfel de sentinta nu sunt stabilite drepturile/obligatiile fiecarui parinte ca atare juridic nu se poate sustine ca ati incalcat vreo obligatie insa este de preferat ca lunar sa trimiteti prin mandat postal ( sau alta forma doveditoare) o suma de bani pt intretinerea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor çhicireanu liliana çhicireanu liliana Fostul concubin nu a platit pensia alimentara de de 4 ani si nici nu a participat la cresterea si intretinerea lor de aceea as dori decaderea din drepturi sii ... (vezi toată discuția)
Plangere abandon de familie Lgabriel Lgabriel Buna seara! Sunt casatorit cu o femeie din anul 2010, in urma relatiei noastre rezultand un copil in anul 2011. La sfarsitul anului 2011 intrucat nu ne mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, asi avea o intrebare in legatura cu lege n°272/2004 ... Adrianna12 Adrianna12 Buna ziua, asi avea o intrebare in legatura cu lege n°272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului. Asi dori sa mi se confirme ca aceasta ... (vezi toată discuția)