avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestare executare
Discuție deschisă în Executare silită

contestare executare

Buna ziua.Azi am aflat ca se poate prescrie datoria la banca,daca timp de 3 ani nu am platit si nici nu s-a inaintat executarea silita.Problema este ca eu am proprire pe salariu de mai mult de un an.Contestatia trebuia facuta in termen de 15 zile de la proprire,asta e...am aflat prea tarziu.Intrebarea mea este urmatoarea:Mai exista vreo sansa ca sa beneficiez de anularea executarii silite pe motiv ca s-a prescris sau pe orice alt motiv?Asa e la noi,din pacate,3 ani ca sa se prescrie o datorie dar numai 15 zile dreptul la contestare
Cel mai recent răspuns: Vilb , utilizator 08:20, 21 Ianuarie 2016
Buna seara,
Atata timp cat in rastimpul de 3 ani banca a inceput executarea prin poprire ce prescriere sa mai actioneze?
Fiti mai explicit.
Cat priveste termenele de prescriere cat si termenele de decadere va sfatuiesc sa va suparati pe romani (poporul care ocupa peninsula italica acum 2000 ani) pentru ca de la ei vin aceste termene.
dar numai 15 zile dreptul la contestare

logicae ca daca vi se pare o masura nedreapta- o executare silita, o amenda etc, reactionati imediat, nu dupa un an de cand sunteti in executare silita si vi se tot ia din salariu.
Prescriptia unei datorii presupune ca, dupa trecerea unui anumite perioada de timp (termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita in materie civila sau comerciala, atunci cand este vorba de o obligatie baneasca, este de 3 ani, dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani ), debitorul nu mai poate fi obligat la plata restantei respective prin mijloace de constrangere garantate de stat. Practic, dreptul de actiune impotriva debitorului se prescrie, adica datornicul nu mai poate fi executat silit. Prin implinirea termenului de prescriptie, orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia dreptului de executare silita caprice caprice Buna ziua, ce inseamna prescriptia dreptului de executare silita ( in cazul neplatii ratelor la banca a unui credit ipotecar ) si cand intervine aceasta? Cand ... (vezi toată discuția)
Poprire pe veniturile salariale b35pda b35pda Buna seara. Am sa incerc sa prezint un rezumat al spetei. Card atasat la credit primit la doua luni dupa acordarea creditului (august 2007) care a ramas ... (vezi toată discuția)